Ekonomi
  • 8.12.2017 01:01

65 milyon dolarlık Bitcoin çalındı

Bitcoin madenciliği yapan NiceHash'teki Bitcoin cüzdanları hacklendi. Yaklaşık 66 milyon dolar değerinde 4.736 Bitcoin kayboldu.

Dünyanın en ünlü kripto para mandencilik platformlarından NiceHash, güvenlik ihlali sonucu hacklendi. Birbirinden farklı insanların hesaplarına girerek yaklaşık 66 milyon dolar değerinde 4.736 Bitcoin kayboldu.

NiceHash, büyük entegrasyon ve oldukça iyi ödemeler ile en kolay madencilik hizmetlerinden biri. Basit ve kullanılabilir arabirimi sayesinde kullanıcıların bilgisayar, iş istasyonu veya sunucularında kripto madencilik yaparak para kazanmasını sağlıyor.

NiceHash'in olayın ardından yaptığı açıklama şu şekilde: "Sevgili NiceHash kullanıcıları! Ne yazık ki NiceHash web sitesini içeren bir güvenlik ihlali yaşanmıştır. Şu anda olayın nasıl olduğunu araştırıyoruz ve sonuç olarak, tüm işlemleri 24 saat boyunca durduruyoruz.

En önemlisi, ödeme sistemimiz tehlikeye girdi ve NiceHash Bitcoin cüzdanının içeriği çalındı. Çalınan BTC’nin kesin sayısını doğrulamak için çalışıyoruz.

Olanların tam kapsamı, nedeni henüz bilinmiyor olsa da önlem olarak, çevrimiçi şifrelerinizi değiştirmenizi öneririz."

Güncellenme Tarihi : 8.12.2017 03:31

İLGİLİ HABERLER