Ekonomi
  • 21.7.2017 10:49

Cam Balkonlarda Fiyatlandırma Nasıl Yapılır?

Cam balkon sistemlerinde, temel fiyatlandırma seçtiğiniz firmanın teknik ekibinin müşteri ziyareti ile gerçekleşmektedir. Balkonun yapısı, istenen konumlanma ile doğru orantılı olarak ölçüler alınmakta ve net fiyatlandırma bu çalışmadan sonra hazırlanarak müşteriye özel sunulmaktadır.  Elbette malzemenin bir kaba hesaplama yöntemi ile maliyeti gözlemlenebilir.  Bu çalışmayı yapabilmek için değişken olacak parametreler katlanır/ iç içe geçmeli olması, kullanılacak pervaz malzemesi ve mimariye eş şekilde uygulandığında ortaya çıkacak metrekare uygulama alanıdır.

Bu şekilde bir hesap metodu oluşturmak istersek

X: Balkonunuzdaki mermerlerin köşeler oluşturdukları noktalardan alınmış ölçü toplamı

Y: Camı monte edeceğiniz mermerden tavana yüksekliği

Z: Firmanın istediğiniz spesifikasyonda cam ( mekanizma dâhil verilen)  metrekare fiyatı

Toplam maliyet: X * Y * Z olacaktır.

Şu an ortalama fiyatlar 130-175 TL/metrekare üzerinden sunulabilmektedir. Bu durumda mermerden tavana yüksekliği 1,1 m. ve toplam köşelerden alınmış uzunluğu 6 metre olan bir balkonun maliyeti 1000 TL civarında olacaktır. Cam metrekare fiyatı olarak alacağınız fiyat; camın renkli ya da düz olmasına, kullanılacak aksesuar ve çerçevelerin çeşitlerine göre farklılık arz edecek olup ortalama değerlerle hesaplanmış bir örnek sunulmuştur.

Balkon Sistemleri İçin Seçimler Nasıl Yapılmalıdır?

Genelde kullanıcıların firma seçimi yaparken önemle anlamaları ve netleştirmeleri gereken hususlar;

Kullanılacak camın genel kabul görmüş şekilde belgeli ve garantili olması, kalınlık ve ağırlık anlamında mutlaka karşılaştırılmalı

Çerçevelerde kullanılacak malzeme ve aksesuarların ( menteşe, rulman vs.) kullanım şekli ve kalitesi sorulmalı

Alınmış teklifi hazırlarken kullanılan çizim üzerinden mutlaka detaylı mutabakat sağlanmalı ( dönüşler, ekstra kesim ihtiyaçları gibi sürprizler kalmamalı)

Yapılan cam balkonun firma garanti süresi

Teslimat ve işçilik süresi

Cam balkon, kullanıldığı evin yapısına bağlı olarak masrafını geri ödeyen ve evin hem görsel hem de fiziki anlamda değerini arttıran bir yatırımdır.

Balkon Sisteminde Hangi Markalar Tercih Edilmelidir?

Türkiye genelinde pek çok farklı markadan hizmet alınabileceği gibi cam balkon Ankara firmaları bu alanda en çok talep alan firmalardır. Ankara cam balkon sistemleri için sizler de bu firmalardan destek alabilirsiniz. Öyle ki kolay erişilebilir durumda olan firmalar, böylece işleri kolay hale getirmektedir. Herhangi bir sorun yaşamak istemediğiniz durumlarda, iyi bir firmadan alacağınız sorunsuz destek sayesinde, eviniz için en uygun olan sisteme sahip olabilirsiniz. Balkon sistemlerinde açılır kapanır bir kullanım söz konusudur. Bu nedenle de sistemde raylar büyük bir öneme sahiptir. Herhangi bir sorun olmaması adına özellikle rayların çok kaliteli olması gerekmekteir. Kalitesiz ürünler kırılabileceği gibi kişiler için çok ciddi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle de iyi firmalarla çalışılması çok önemlidir. Yapacağınız araştırmalarda sizlere bu yönde bir destek sağlanacak olması, sizin için her zaman büyük bir fırsat olacaktır.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2017 10:50

İLGİLİ HABERLER