Ekonomi
  • 14.11.2017 20:54

Dolar çıkışta, Euro rekor kırdı

Dolar, güne yatay seyirle başlarken merkez bankası enflasyon anketinde yükselen beklentiler ve yurt dışından gelen haberlerle 18:00 itibarıyla hafif değer kazanarak 3.90 düzeyini test ediyor. Euro ise Almanya'dan gelen haberlerle 4.55 üzerine çıkarak rekor kırdı

Dolarda yurtdışı gelişmeler belirleyici olmaya devam ederken, içeride bugünkü Hazine ihaleleri talep ve faiz seviyeleri açısından yakından izleniyor.

Ancak yurt içinde veri akışının zayıf olmasından dolayı, piyasalar İngiltere'de ekim ayı TÜFE, Almanya'da kasım ayı ZEW endeksleri, Avro Bölgesi eylül ayı sanayi üretimi, Avro Bölgesi 3. çeyrek büyüme ve ABD'de ekim ayı ÜFE verilerinin takip ediyor.

Buna göre, hazine'nin borçlanma tutarını artırması, getirileri belirleyen enflasyonda yükselişin yanı sıra Türkiye'nin risk primini artıran jeopolitik gelişmeler TL cinsi varlıkları son dönemde baskılarken, TL'deki değer kaybı ve faizlerdeki yükselişte öne çıkıyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre üretici fiyatları hizmet maliyetlerindeki artışın etkisiyle beklentilerin üzerinde arttı. Ekim'de üretici fiyatları aylık %0.4, yıllık % 2.8 ile beklentiyi aştı. Yıllık artış 2012'nin Şubat ayında beri görülen en büyük artış olarak kayda geçti.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2017 20:57

İLGİLİ HABERLER