Ekonomi
  • 7.9.2017 21:40

Gıda sektörü İstanbul'da bir araya geldi

ITE Turkey’in düzenlediği WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, yeni yeri TÜYAP’ta kapılarını açtı. Fuar, 10 Eylül tarihe kadar ziyarete açık kalacak.

Gıda sektörünün önemli etkinliklerinden biri olarak ön plana çıkan WorldFood Istanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde katılımcı ve ziyaretçilerle buluştu. 10 Eylül tarihine kadar açık olan fuarın ilk gününde ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fuarın ilk günü, sektöre yön veren isimlerin katılımları, ses getiren etkinlikler, ziyaretçilerle ilk kez buluşacak yeni ürünler ve geniş katılımcı profili ile dikkat çekti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), KOSGEB, TÜGİDER, MARSAP ve PAKDER tarafından desteklenen WorldFood Istanbul, fuarın ilk gününde katılımcı ve ziyaretçilerinin beklentilerini karşıladı. Türk mutfağını ve yemek kültürünü tanıtmak ve zenginleştirmek adına çalışmalar yapan Aşçılar Derneği, etkinlik süresi boyunca ünlü şef ve aşçıları ağırlayarak, pişirme sanatının ilginç detay ve özel sunumlarını ziyaretçilerle paylaştı. Etkinliğe, International Taste & Quality Institute - iTQi ile birlikte katılan Aşçılar Derneği’nin standında geçmişten günümüze iTQi - Üstün Lezzet Ödülü (Superior Taste Award) kazanan yerli firmaların ürünleri sergilendi. Bunun yanı sıra Aşçılar Derneği’nin standında yer alan Üstün Lezzetler Ödülü Sergisi, şefler ve şömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olan iTQi’nin Üstün Lezzet Ödüllü Türk firmalarına ev sahipliği yaptı.

Fuar hakkında bilgi veren fuar sözcüsü ITE Turkey Gıda Grup Direktörü Semi Benbanaste, ''Fuarı bu sene TÜYAP'a taşıdık. Ziyaretçiler için çok yoğun çalışma gerçekleştirdik. Yurtdışından 100 ülkeden fazla ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) fuarımıza uzun yıllardır destek veriyor. KOSGEB desteğimiz var. Ekonomi Bakanlığı'nın destek verdiği 16 fuardan biriyiz. Bu kapsamda katılımcı firmalarımız yüzde 50 devlet desteği ile fuarımıza katılma şansına sahip oldular. MARSAP derneği yaklaşık 100 tane satın alıcıyla fuara katılım gösterdiler, katılımcılarla buluşarak verimli çalışma gerçekleştirecekler. Derneklerden aldığımız destekler, konsoloslukların bizi ziyaret etmeleri, perakende zincir marketleri yetkilileri fuarımıza katma değer katıyor'' dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 7.9.2017 21:41

İLGİLİ HABERLER