Ekonomi
  • 26.10.2017 09:48

İstanbul'da 2 kilometreye bir AVM

İstanbul Anadolu Yakası’nda Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Zaten yoğun bir trafiğin yaşandığı bölgede sadece 16 kilometrede 9 AVM bulunuyor. Oteller, hastaneler, ofisler ve konutların bulunduğu hatta yakın zaman içinde Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla 35 bin konutun daha eklenmesi bekleniyor.

İSTANBUL’un en büyük sıkıntılarının başında belki de trafik sorunu geliyor. Her geçen gün trafikte geçen süre artıyor. Trafik sorununu çözebilmek için yeni yollar, köprüler, tüneller yapılıyor. Ancak sorun bir türlü çözülmüyor. 
Uzmanlar sorunun yeni yollar, köprüler veya tünellerle çözülmesinin zor olduğunu, nüfus yoğunluğunun belirli bölgelerde toplanmasının engellenmesi gerektiğini, şehrin daha geniş bir şekilde kullanılmasının şart olduğunu, göçün de azaltılması gerektiğini söyledi.

16 KİLOMETRELİK YOL 
Ancak uzmanların görüşlerinin aksine özellikle İstanbul’da zaten konut, ofis ve AVMyoğunluğunun olduğu yerlerde yeni yatırımlar yükseliyor. Bu da var olan trafiğin daha da artmasına neden oluyor. Bu konuda en son örneklerden biri de İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yaşanıyor. İstanbul içinde ulaşımın en önemli aksalarından biri olan E5 yolunun bulunduğu hat üzerinde projeler bir biri ardına hayata geçiriliyor. Sadece Kartal Cevizli köprüsünden Avrasya Tüneli’ne kadar olan 16 kilometrelik hat üzerinde 9 AVM bulunuyor. Bunlardan bazıları uzun yıllardır burada hizmet verirken, kısa süre içinde açılması planlanan AVM’ler de var. Hatta bazı noktalarda bir AVM’nin hemen yanı başına başka bir AVM yatırımı yapılıyor. Sadece AVM’lerde değil söz konusu hat üzerinde hastane, konut, ofis, iş merkezi gibi nüfusu yoğunlaştıracak projeler de inşa ediliyor.

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 26.10.2017 09:49

İLGİLİ HABERLER