Ekonomi
  • 24.5.2017 10:40

KARDEMİR işçisine yüzde 30 zam yapıldı

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 13. dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Yüzde 30'luk bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık" dedi

Genel Başkan Değirmenci, KARDEMİR haddehane meydanında işçilere hitaben yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinin zor geçtiğini ancak mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

"İŞÇİ KURBAN KESMEK İSTİYOR"

Bir genel başkan edasının ötesinde genel sekreter ruhuyla, temsilciler, şube yöneticileri ve genel merkez yöneticileri ile ilmik ilmik dokuyarak buraya geldiklerini söyleyen Değirmenci, " KARDEMİR işçisi Genel Başkandan ne bekliyor diye sorduk ve istekleri üç konuda toplandı.

Bunlardan biri yüzde 25'i geçen bir zam, ikincisi kademe sorununun çözülmesini ve son olarak Kurban kesmek. Kurbanınız hayırlı olsun. 938 TL olan Kurban parasını bin 125 TL'ye çıkarttık. Sosyal yardımları birinci yılda yüzde 14 olarak geçtik. Kurban parasının artışını ekleyince bu oran ortalama yüzde 16,5 seviyesine geldi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2017 10:41

İLGİLİ HABERLER