Ekonomi
  • 23.5.2015 14:26

Otomotiv eylemi Renault'da anlaşma yakın

Fabrika bahçesinde direnişi sürdüren işçiler adına açıklama yapan Avukat Deniz Baykal, "Bugün işverenle toplantıya girip barış ve sevgi ortamıyla bu işi bitireceğiz" dedi.

Bursa'da günlerdir süren işçi eylemini bir çok fabrikada mutlu sona ulaştı. Oyak Renault işçileri eylemlerini sürdüren tek fabrika. Fabrika bahçesinde kurdukları çadırlarda geceyi geçiren işçilerin kağıt oynayarak zaman geçirmesi, yorgun düşenlerin de uyuya dalması dikkatlerden kaçmadı. Basın mensuplarının ve sadece işçilerin alındığı alanda polis ekipleri de güvenlik tedbiri aldı. Renault marka araçların camlarına yapıştırılan "Diren Renault, bu sefer başaracağız" dikkati çekti. 

Aldıkları karar gereği basın mensuplarına konuşmayan işçilerin avukatı son durumu basın mensuplarına değerlendirdi. Aynı zamanda CHP Bursa milletvekili adayı olan Deniz Baykal, "Gelinen süreç bizim ve yönetim adına önemli bir süreçtir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki işçi arkadaşlarımız ve fabrika yönetimi bu meselenin çözülmesi için iyi niyetli davranıyor. Bugün bu işi iyi niyetle bitireceğiz diye düşünüyorum.

Şimdi işçi temsilcisi arkadaşlarla beraber toplantıya gireceğiz. Barış ortamı ve sevgiyle bu işi bitireceğiz. İşçi temsilcisi arkadaşlarla ve yönetimle görüştüğümde iki tarafın da kararının bu işi bitirmek olduğunu gördüm" dedi. Bu arada bugünkü mitingi için Bursa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da akşam saatlerinde işçilere destek için fabrikaya gelmesi bekleniyor. 

Öte yandan eylemlerini sona erdiren Mako işçilerinin bıraktığı boş çadırlar, yorgan ve halılar, yere atılmış iskambil kağıtları ve çadırlarda asılı kalan dövizler hala olduğu duruyor. 

BERKTUĞ ÖNCÜ - OSMAN AKIN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER