Ekonomi
  • 21.8.2017 12:38

Sıfır Araç mı Yoksa İkinci El Araç Almak mı Sizin için Daha Doğru?

Yeni, modern, teknolojik ve donanımlı bir araç sahibi olmak, hangimizin hayalleri arasında yer almıyor ki? Araba dünyasındaki gelişmeler ve değişimler; en iyi ve en son çıkan modeli satın alma konusunda bizi dürtse de maalesef ki çoğumuz yetersiz bütçemiz nedeniyle sıfır araç satın alamıyoruz.

Uzun süredir kullandığınız aracınız sık sık sorun çıkarmaya başladıysa, yeni bir araç satın alma fikrini her geçen gün iyiden iyiye daha da benimsiyor ancak sıfır araç mı yoksa ikinci el araç mı satın alacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız; bu yazımızı okumanızı şiddetle öneriyoruz.

Neden 2. El Araç Satın Almalısınız?

 2. El Araçlar, Daha Ucuzdur

Yeni bir otomobil satın alma yolunda sınırlı bütçe engeli ile karşılaşıyorsanız; 2. el otomobil satın almanın daha mantıklı olacağını söyleyebiliriz.

Üstelik 2015 ya da 2016 model araçları oldukça ekonomik fiyatlara satın alabilirsiniz.

Örneğin; 2016 model bir araç satın almayı planlıyorsunuz. En az %10 indirimle aynı aracın 2. eline çok daha uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz. Bizden söylemesi!

2. El Araçların Ödeme Seçenekleri Daha Geniştir

Sıfır araç almak amacıyla gittiğiniz galeri sizden ödemeyi ya peşin olarak nakit yapmanızı ya da banka kredisi ile aracı satın alıyor olmanızı bekler.

Lakin söz konusu 2. el araç olduğunda ödemeyi peşin, kredi kartı, senet, çek vb. pek çok farklı yöntem ile ödemeniz mümkün.

2. El Aracı Elden Çıkarmak Daha Kolaydır

Post modern dünyada her yıl telefonlarımızı, kıyafetlerimizi hatta otomobillerimizi bile değiştirir olduk!

Yani hiçbirimiz beğeni ve bin bir zorlukla satın aldığımız aracımızı 1015 yıl gibi uzun bir süre için kullanmıyoruz.

Üstelik sıfır aracı satarken aracın yaşadığı değer kaybı oldukça yüksek. 2. el araçları satarken ise çok ufak bir zarar ile karşılaşıyor, bazen de satıştan kar bile elde edebiliyoruz.

Sırf bu yüzden bile 2. el araç satın almanın daha akıllıca olduğunu ifade edebiliriz.

2. El Araç Sahibi Olmak, Yüklü Miktarda Vergi Ödemeyi Gerektirmez

Sıfır araç satın alırken, yüklü miktarda araç vergisi vb. vergiler ödemek zorunda da kalırsınız. Lakin ikinci araç otomobillerin yıllık vergileri sıfırlara nazaran çok daha düşüktür.

Yıl içerisinde ekstra bakım, onarım, vergi vb. maliyetleri de göz önünde bulunduracak olursak; ikinci el araç almanın ne kadar doğru bir eylem olduğunu daha iyi algılayabiliriz.

Bütün bu etkenlere rağmen, ‘Benim mali durumum çok iyi, her türlü ödemeyi göze alıyorum, ille de birinci el araç satın almak istiyorum’, diye düşünüyorsanız; tercihi tamamen size bırakıyoruz.

Kaynak: http://www.mepaikinciel.com/blog-detail?Hedef=25

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2017 01:51

İLGİLİ HABERLER