Ekonomi
  • 7.11.2017 00:09

Şok açıklama!.. Ucuz et bedava

Türkiye genelinde ucuz et satışı yapan iki market zincirinden biri olan BİM'den yapılan açıklamada, satışı yapılan etlerden kâr elde edilmediği belirtildi.

Konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün basında çıkan haberlerde ve Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Kurum ile Şirketimiz arasında ucuz et satışı konusunda sözleşme imzalandığı belirtilmiştir.

Et ve Süt Kurumu ile 01.11.2017 tarihinde yapılan sözleşme gereğince, Kurum'dan tedarik edilen karkas etler tedarikçi firmalarımız tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek beşyüz gramlık MAP ambalajlarda hazırlanmış ve bugün itibariyle yurt genelindeki tüm mağazalarımızda satışına başlanmıştır.

Sözleşmeye konu olan ürünlerin satışından herhangi bir kar elde edilmemekte olup, sözleşme sonuçlarının Şirket operasyonları, faaliyeti ve karlılığında önemli bir değişiklik oluşturması beklenmemektedir."

Bakan Fakıbaba'dan marketlere ucuz et satışına ilişkin açıklama!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, ucuz et satışını 6 tondan 10 tona çıkaracaklarını açıkladı. Fakıbaba, ucuz et satışının neden iki firma ile sınırlı kaldığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak, 81 ilde şubesi olma şartı koyduklarını ve şartnamenin açık olduğunu söyledi.

Fakıbaba, kırmızı et fiyatlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın üzerinde durduğu bir konu olduğuna dikkati çekerek, "Bana verilen ilk direktif şudur: 'Dar gelirli vatandaşlarımın et yemesini kolaylaştırın.' Bu bağlamda yaptığımız çalışmayı her gün takip ediyorum. Marketlerde sabah saatlerinde tükendiyse yarın tekrar raflara gelecektir. 'Türkiye'deki 80 milyona et vereceğiz.' iddiasıyla yola çıkmadık biz zaten." diye konuştu.

Bir zincir marketin üst yöneticisiyle konuştuğunu, şartları uymadığı için ihaleye girmediklerini söylediğini aktaran Fakıbaba, şartları uymayan bazı firmaların da ihaleye girdiğini belirtti.

Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Farz edelim ki, ihale şartları uymayan bir firmada kaldı. Bunun da bin- bin 200 şubesi var. İstanbul'da var ama Şırnak'ta yok, ben Şırnak'taki vatandaşıma ne diyeceğim? 'Kusura bakma bu firmanın şubesi yok, onun için sen bundan mahrum kalacaksın.' Böyle bir şey olabilir mi? Onun için şartnameye 81 ilde şubesi olan firmanın ihaleye kabul edileceğini yazdık. Diğer marketler de et fiyatlarını düşürmeye başladı. Bu, sevindirici bir olay. Demek ki bakıyorsunuz Bakanlık piyasada regülasyon görevini yapabiliyor, bu onun bir göstergesi. Başarılı bir projedir, inanarak yaptım. Kasabı, üreticiyi, ithalatçıyı rahatsız etmeden dar gelirli kardeşlerimize hizmet verecek bir sistem kurmaya çalışıyoruz, eksiklikler olabilir, daha sonra buna göre de revize edebiliriz."

Güncellenme Tarihi : 7.11.2017 02:17

İLGİLİ HABERLER