Ekonomi
  • 10.9.2017 17:07

Toplu SMS Fiyatları Neye Göre Değişir?

Teknoloji geliştikçe, yenilikler arttıkça her geçen gün yeni iş sektörleri ve yeni firmalar piyasada yerini almaya başlıyor. Cep telefonları ve akıllı telefonlar, günlük hayatımızda önemli bir bölümü gasp ediyor. 7’den 70’e herkesin sahip olduğu cep telefonları, bazı durumlarda hayat kurtarıcı özelliği de taşımakta.

Bayramlarda, özel günlerde ya da firmaların düzenlediği kampanyaları, abonelerine bildirmek amacıyla toplu SMS sistemi geliştirilmiştir. Bu sistemle birden çok kişiye aynı anda mesaj gönderilebilir, tek tek elle yazma zahmetinden kurtulunur. Toplu SMS sistemi, müşterilerine zamandan kazandırdığı gibi büyük uğraşlardan da kurtarmış olur. Bireysel ve kurumsal, iki şekilde de toplu mesaj sisteminden yararlanılabilmektedir. Toplu mesaj sistemi sağlayıcıları, günümüzde bulunan GSM operatörleri başta olmak üzere, çeşitli internet üzerinden hizmet vermekte olan telekomünikasyon şirketleri, ayrıca akıllı telefon ya da bilgisayar üzerinden kullanılabilen çeşitli uygulamalar ve programlar bireysel ve kurumsal bazda olan müşterilerine hizmet sağlamaktadır. Fakat her konuda olduğu gibi toplu SMS göndermenin de bir bedeli vardır. Belirli ücretler bu firmalara ödenerek toplu mesaj yollanabilmektedir. Toplu SMS ücretleri, firmadan firmaya değişim gösterebilir, sabit bir fiyatı yoktur. Genellikle piyasa durumuna ve rekabete göre belirlenen bu fiyatlar, bakıldığında çok yüksek meblağlar değildir. Hatta bazı toplu mesaj firmaları müşterilerine sağladığı kampanyalar ile çok düşük maliyetlerle bu hizmetten faydalanmalarını sağlamıştır. Bu paketler günlük, haftalık, aylık, yıllık ya da paket içeriğine ve avantajlarına göre değişen fiyatlar belirlenerek müşterilere sunulur. Daha çok şirketler, okullar, dernekler, vakıflar, bankalar ve belediyelerin kullanmakta olduğu bu sistem, bireysel müşterilere de sunulmaktadır.

GSM operatörleri toplu mesaj gönderimi konusunda müşterilerine bazı avantajlar sağlamaktadır. GSM operatörlerinin belirlediği fiyatlar ise taahhüt yapan müşterilerine ve taahhüt yapmayan müşterilerine göre değişmektedir. Taahhütler aylık ya da yıllık olabilir. GSM operatörü bu şekilde yeni müşterileri kazanmayı hedeflemektedir. Fakat çeşitli internet sitelerinden, yapılan kampanyalar ve sunulmakta olan bazı toplu SMS paketleri ile daha ucuz yoldan ve daha az zaman kaybederek mesaj gönderimi yapılabilmektedir. Bu nedenle toplu mesaj hizmetini kullanmadan önce piyasa iyice araştırılmalı ve en uygun seçenek hangisiyse o seçilmelidir. Bazı firmalar fiyatlarını belirlerken ayrıca mesajda başlık olması halinde fiyatı da arttırabilmekte. Başlıklı SMS firmanın isminin gönderen olarak bulunduğu yere yazılmasıdır. Böylece gönderen kısmında firmanın imzası bulunur ve bu da reklam açısından büyük bir önem taşır.

Başlıklı sms, , toplu sms, toplu smsapi ve okul toplu mesajları hakkında daha detaylı bilgi almak ve tecrübeli müşteri temsilcilerimizle ihtiyacınız olan sms paketini almak için https://www.vatansms.com/ adresini ziyaret ediniz. Dilerseniz iletişim alanından hemen müşteri temsilcilerimize ulaşmaya çalışın.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2017 17:10

İLGİLİ HABERLER