Ekonomi
  • 29.5.2015 21:51

Ve TMSF Bank Asya'ya el koydu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

TMSF tarafından Bank Asya'ya el koyulduğu iddia edildi. Konuyla ilgili BDDK'nın toplantısının devam ettiği ifade edilirken, konuyla ilgili daha detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağı belirtildi.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı
Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka’nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka’nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verilmiştir" denildi.

TMSF DAHA ÖNCE YÖNETİME EL KOYMUŞTU

3 Şubat 2015’te bankanın İstanbul’daki genel merkezi dahil birçok merkezine polis baskını yapılmış, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla harekete geçen TMSF bankanın hisselerinin yüzde 63’ünü devralmıştı.

Bank Asya'nın yönetimi TMSF'ye geçti

BDDK’nın daha önceki açıklamasında bank asya’nın Bankacılık Kanunu kapsamında ‘kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması’ şartını ihlal ettiği ifade edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER