Dünya
  • 21.7.2024 23:29

Elon Mask'tan olay yorum.. Eski kukla Biden'i zekip yeni kukla Kamala'yı sahaya sürdüler

Elon Musk, Biden'ın geri çekilmesine ilişkin: Halkı kandırmak için eski kuklayı bırakıp yeni bir kuklayı tercih ettiler

Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesiyle ilgili yorum yapan Amerikalı iş adamı Elon Musk, Demokratların eski Başkan Donald Trump'tan korktuğunu çünkü onun "kukla olmadığını" doğruladı.

Musk, sosyal medya platformu "X"teki hesabında şunları yazdı: "Gerçek otoriteler, halkı kandırma şansı daha yüksek olan yeni bir kukla uğruna eski kuklayı terk ediyorlar. Trump'tan korkuyorlar çünkü o bir kukla değil. .”

ABD Başkanı Joe Biden Pazar akşamı eski Başkan Donald Trump'a karşı ABD başkanlık seçim yarışından çekildiğini duyurdu.

Biden, "Görevimin geri kalanında istifa edip yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmam partimin ve ülkemin çıkarınadır" dedi ve bu haftanın ilerleyen günlerinde ulusla konuşacağını ve bu konuda gerekli bilgileri vereceğini ekledi. kararıyla ilgili daha fazla ayrıntı.

Başkanlık yarışından çekilen Biden, Demokrat Parti'nin 2024 ABD başkanlık seçimleri adayı pozisyonuna yardımcısı Kamala Harris'in aday gösterilmesine de destek verdiğini açıkladı.

Biden'ın duyurusu, Demokrat liderlerin, organizatörlerin ve bağışçıların Biden'ın geri çekilmesi için kamuoyuna çağrıda bulunan haftalarca süren baskı kampanyasının ardından geldi. 

CNN'deki başkanlık tartışmasındaki feci performansı ve geçen ay eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın huzuruna eşit olmayan bir şekilde çıkması seçmenlerin, özellikle de ileri yaşıyla (81 yaş) ilgili endişelerini artırdı.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2024 23:52

İLGİLİ HABERLER