Yaşam
  • 3.11.2019 12:39

Emre Kınay: CHP’li belediye 30 yıldır iyi yönetemiyor

31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Kadıköy ilçesinden aday gösterdiği Emre Kınay, istediği sonucu elde edememişti. Kınay, adaylık sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kadıköy 30 yıldır iyi yönetilmediğinden tepki olarak aday oldum" dedi.

Oyuncu Emre Kınay, marttaki belediye başkanı adaylığıyla ilgili olarak "Kadıköy 30 yıldır iyi yönetilmediğinden tepki olarak aday oldum ve 40 bin oy aldım. Kadıköy’ün durumu sanıldığı gibi güllük gülistanlık değil" dedi.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan oyuncu Emre Kınay, tiyatro ve oyunculuj hayatının yanı sıra marttaki yerel seçimde İYİ Parti Kadıköy adayı olmasıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Kınay'ın verdiği röportajda CHP'li Kadıköy belediyesini yerden yere vurarak, "Bu ne siyasetti ne de macera… O bir protestoydu. Kadıköy 30 yıldır iyi yönetilmediğinden tepki olarak aday oldum ve 40 bin oy aldım. Kadıköy’ün durumu sanıldığı gibi güllük gülistanlık değil. “Kadıköy sanatın başkenti” diyorlar ama Kadıköy Belediyesi’nin sanatçılara en ufak desteği olmadı. Bütün o tiyatroları biz yaptık. Bir de kalkmış “Tiyatrolar cennetiyiz” diyorlar" dedi.

"Ben İYİ Partili değilim"

Kınay sözlerine şöyle devam etti:

Ben hiç siyasi olmadım. Benim partim de yok. İYİ Partili değilim mesela ve aday olurken bile bu partiye üye olmadım. Sadece bana aday olmam için fırsat verildi, o kadar. Ben hayatla ilgili görüşümü söylemekle mükellefim. Sanatçı, iktidara gelen babasının oğlu bile olsa ona yanlışını söyleme sorumluluğu taşır. Bu anarşizm ile karıştırılamaz, hiçbir sanatçı da bunu onaylamaz.

Güncellenme Tarihi : 3.11.2019 15:49

İLGİLİ HABERLER