Gündem
  • 21.2.2020 10:19

Erbakan'ın oğlu saçmaladı!.. Türkiye'nin geleceği İran'dır

Fatih Erbakan: İran'a bir şey olursa Türkiye ayakta duramaz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır. İran'a bir şey olursa Türkiye ayakta duramaz, Türkiye'ye bir şey olursa da İran ayakta kalamaz" dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand ve beraberindeki heyet Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı makamında ziyaret etti.

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan Merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da Başbakan olduktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini İran'a yaptığını hatırlattı.

"İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır"

'Aynı dine, aynı Peygambere iman ettiğimiz Müslüman kardeşlerimizle birlik olmamızın bu dönemde daha da önem arz ettiğini' ifade eden Erbakan, "Bu konuda bize en büyük dersi Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan'da kabul ettiği Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in ayağını öperek veriyor.

Papa Francis bu hareketiyle; 'Hıristiyanlar olarak bazı konularda anlaşamayabiliriz ama birlik olmamız gerekiyor' mesajını veriyor. Biz de Müslümanlar olarak birlik olamadığımız için büyük zararlar gördük.

İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır. İran'a bir şey olursa Türkiye ayakta duramaz, Türkiye'ye bir şey olursa da İran ayakta kalamaz.

Burada yine Erbakan Hocamız'ın sözünü hatırlatmak isterim; Türk ile Kürt'ü ayırırsanız ortada ne Türk kalır ne de Kürt! Ama Türk-Kürt birlik olursa ne ABD ne de İsrail karşımızda durabilir. İnşallah İran ve Türkiye kardeşliğimiz dostluğumuz ilelebet devam edecektir.

Biz de Yeniden Refah Partisi olarak Erbakan Hocamızın çizdiği yolda İran ve Türkiye kardeşliğini devam ettirmek, D-8'i aslına rücu ettirmek ve D-60'ı kurmak gayesiyle yola çıktığımızı ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 10:37

İLGİLİ HABERLER