Gündem
  • 20.11.2019 10:16

Erdoğan’a kurulan büyük tuzağı açıkladı

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılacağına dair iddialarla ilgili “Bunun Erdoğan’a kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Dünkü AK Parti Grup Toplantısı’nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tank palet fabrikasıyla ilgili yalanlarına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu duruma çok kızdığını belirten Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında “Öyle öfkelenmişti ki neredeyse tank palet fabrikasını bırakıp bizzat tanka binip Kılıçdaroğlu’na hücum edecek gibi bir hali vardı.” diye yazdı.

“Siyasette iki soru işareti” başlıklı bugünkü yazısında Başkan Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılacağına dair iddiaları da değinen Abdulkadir Selvi “Birileri Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılması konusunu yeniden gündeme getirmeye başladı. Bunun Erdoğan’a kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

İşte Selvi’nin yazısından o bölüm;

(...)

AK Parti grubu nedeniyle bakanlar Meclis’teydi. Onlarla sohbet etme imkânı bulduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasını izledik. Muhalefet cephesindeki hareketliliğe kulak verdik. Görünen o ki, 2020 yılıyla birlikte gündem yeniden iç siyaset olacak.

İster Barış Pınarı harekâtı olsun, ister Trump’la görüşme... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde bir madde var ki o hiç değişmiyor. “Bay Kemal” diye seslendiği CHP Genel Başkanı’yla ilgili eleştirilerinden söz ediyorum. Erdoğan, tank palet fabrikasıyla ilgili tartışmalar üzerinden Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Öyle öfkelenmişti ki neredeyse tank palet fabrikasını bırakıp bizzat tanka binip Kılıçdaroğlu’na hücum edecek gibi bir hali vardı. Kılıçdaroğlu’nun, tank palet fabrikasıyla ilgili sözlerinin toplumun bir kesiminde oluşturduğu soru işaretleri belli ki Erdoğan’ı rahatsız ediyor.

CHP Genel Başkanı da altta kalır mı? O da Erdoğan’a yanıt verdi. Bu tartışma bitmez. O nedenle daha çok ben saldırıya uğrayan başörtülülerle ilgili açıklamasıyla meşguldüm. CHP Lideri, “Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım, morallerinin bozulmamasını istedim. ‘Bu ülkede bu tür provokasyonlar olabilir ama asla üzülmeyin’ dedim. ‘Moralinizi bozarsanız bunların amacına ulaştığını gösterirsiniz’ dedim. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyorum” diye konuştu.

(...)

 Başkanlık sistemine geçilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok önem verdiği noktalardan biri “partili cumhurbaşkanlığı”ydı. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı’nı birlikte yürütmek Erdoğan’ın en büyük önceliklerinden biriydi. O nedenle AK Parti Genel Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’nın ayrı olması yönündeki önerilere karşı çıktı. Birileri Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılması konusunu yeniden gündeme getirmeye başladı. Bunun Erdoğan’a kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum. Ama aynı zamanda bunu ikide bir servis eden kimler ve hesapları ne diye merak etmiyor da değilim.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2019 10:06

İLGİLİ HABERLER