Gündem
  • 6.12.2019 18:59

Erdoğan, Ceren Özdemir'in ailesini arayarak taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da bir cinayete kurban giden Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir ve annesi Güfer Özdemir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da bir cinayete kurban giden Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir ve annesi Güfer Özdemir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek taziyelerini iletti. Görüşmede, Ceren Özdemir'in elim bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ceren Özdemir açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik:"(Ceren Özdemir cinayeti) Bu olay partiler üstü bir meseledir. Gerekli soruşturma başlatıldı, hassasiyetle takip ediyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ceren Özdemir'in ailesini telefonla arayarak taziyelerini ilettiğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Gerekli soruşturma başlatıldı, hassasiyetle takip ediyoruz" dedi.

Çelik, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in öldürülmesi ile ilgili, “Ceren'i kaybederken hepimiz de insanlığımızdan bir parçayı kaybettik. Son derece üzücü bir şey, hepimizin kahrolduğu bir kayıp. Cumhurbaşkanımız da annesi ve babasıyla görüşme gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız olaya müdahil olmuştur.

Bu kişinin en ağır cezayı alması için bakanlığımız olaya müdahildir. Adalet Bakanımız gereken soruşturmanın başladığını ifade etti, bir zaaf var mıdır, cezaevi yönetimi ile ilgili bir eksik, ihmal var mıdır bunlarla ilgili olarak gereken araştırmalar yapıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Cumhurbaşkanımızın kadına dönük şiddetle ilgili mücadele konusundaki talimatları çok nettir. En önemlisi kültürel, ahlaki hassasiyetlerin giderek daha da güçlenmesi için şiddetin toplum hayatının her alanından uzaklaştırılması, özellikle kadına dönük şiddete yönelik özel bir mücadele biçiminin geliştirilmesi için gereken hassasiyetlerin oluşturulması gerekiyor. Her türlü şiddet medeni toplum yapımızda oluşturulmaya çalışılan kayıptır. Bu olayın adli yönleri var, diğer tarafları var.

Hep beraber bunu takip etmeye devam edeceğiz. Ceren'in vasiyetine uyarak kendisinin doğum gününü kutlayarak rahmetle anıyoruz. Sözün bittiği yer. Aile Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları parti olarak hassasiyetle takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2019 20:06

İLGİLİ HABERLER