Erdoğan duyurdu!.. İsrail ve Mısır ile de normalleşme adımı atacağız

3 dk okuma
Erdoğan duyurdu!.. İsrail ve Mısır ile de normalleşme adımı atacağız

Hızlı Özet

Erdoğan, "Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan ilişki ister istemez İsrail ve Mısır'la ilişkileri akla getirdi. Siz bu ilişkilere nasıl bakıyorsunuz? İsrail ve Mısır'a büyükelçileri atayacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:






Erdoğan'dan 'Mısır ve İsrail ile normalleşme' mesajı..Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Türkmenistan ziyareti dönüşünde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a yöneltilen sorular arasında, İsrail ve Mısır'la ilişkiler de vardı.



Erdoğan, "Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan ilişki ister istemez İsrail ve Mısır'la ilişkileri akla getirdi. Siz bu ilişkilere nasıl bakıyorsunuz? İsrail ve Mısır'a büyükelçileri atayacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:



"Zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabii ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok ama maslahatgüzar var. Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız."



DENİZ TÜYSÜZ: Birleşik Arap Emirlikleri Prensi’nin ülkemize bir ziyareti oldu. Bir dizi anlaşmaya imza atıldı. BAE ile yeni bir döneme girildi diyebilir miyiz, nasıl değerlendirirsiniz?





Muhammed Bin Zayed’le 2011 yılında bir görüşmemiz olmuştu. Ondan sonra bazı değişik dönemler yaşadık. Ama biz tamamen ipleri koparmadık. En azından istihbarat teşkilatları karşılıklı olarak görüşmelerine devam etti. Bu arada ticari olarak da ilişkilerimiz devam etti. Arzu edilmeyen gelişmeler olmasına rağmen sonunda iş iyi bir noktaya geldi. Önce kardeşini gönderdi ve onlar bizim ilgili birimlerimizle görüşmeler yaptılar. Yatırım Ofisimiz’le bazı görüşmelerde bulundular. Türkiye’de yatırım için hazır olduklarını söylediler. Daha sonra da Muhammed Bin Zayed kendisi özellikle ziyaret etmeyi arzu ettiğini söyledi ve bu ziyareti de bu şekilde gerçekleştirdik. Hakikaten adeta bir aile hassasiyeti içerisinde bir ziyaret oldu. Bu ziyarette de bu anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu anlaşma metninde olan maddeler inanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni bir dönemin başlamasına ve bunu kalıcı kılmaya vesile olan bir adım oldu. Gerek ikili gerek heyetler arasındaki görüşmelerimiz çok çok iyi geçti ve orada imzaları attık. Bundan sonraki sürece yönelik de nasip olursa şubat ayı içerisinde benim bir iade-i ziyaretim olacak. Benden önce gerek Dışişleri Bakanım gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımın ziyaretleri olacak. Ön hazırlıklar olacak. Arkasından şubatta da inşallah ben geniş bir heyetle gideceğim ve bazı adımları çok güçlü şekilde atacağız. 10 milyar dolarlık bir yatırım planı sundular. Bu yatırım planını da uygulamaya koymak suretiyle çok daha farklı bir geleceği inşa etmiş olacağız. Bu konuda da güzel gelişmeler olacak. Tabi Bay Kemal saçma sapan şeyler konuşup duruyor.



MAHMUT ÖVÜR: Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan ilişki ister istemez İsrail ve Mısır’la ilişkileri akla getirdi. Siz bu ilişkilere nasıl bakıyorsunuz? İsrail ve Mısır’a büyükelçileri atayacak mısınız?





Şimdi zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabi ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok ama maslahatgüzar var. Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız.




Bu haber 1396 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dilek İmamoğlu Yeni Parti'yi böldü
Gündem

Dilek İmamoğlu Yeni Parti'yi böldü

Ana muhalefet konumundaki Yeni Parti ilk sınavında çakıldı! Terörsüz Türkiye için çerçeve yasanın TBMM'deki oylaması, Yeni Parti'deki Özel-İmamoğlu çekişmesini gözler önüne serdi. Dilek İmamoğlu detayı dikkat çekti.Son anket sonuçları! AK Parti, Yeni Parti, CHP, MHP, Yeniden Refah, DEM, İYİ Parti, Saadet Partisi, Anahtar Partisi oy oranları...

Habervitrini12282 Görüntüleme
Rusya yüzlerce insansız hava aracını düşürdü
Gündem

Rusya yüzlerce insansız hava aracını düşürdü

Ukrayna hava savunma kuvvetleri, Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesine düzenlenen büyük bir saldırı sırasında yüzlerce insansız hava aracını düşürdü. Ukrayna ordusu sivil tesisleri ve konut binalarını hedef aldı. Saldırılarda çocuklar da dahil olmak üzere can kayıpları yaşandı.

Habervitrini12897 Görüntüleme
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın toplam askeri gücü ne?
Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın toplam askeri gücü ne?

Üç ülke birlikte önemli büyüklükte bir askeri blok oluşturuyor. Riyad dünyanın önde gelen petrol ihracatçılarından biri, Ankara NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip, İslamabad ise İslam dünyasında nükleer silaha sahip tek ülke.

Habervitrini10026 Görüntüleme
Muş'ta Urartu Medeniyetinden Heybetli Bir Kale Ortaya Çıkarıldı: 17 Futbol Sahası Büyüklüğünde
Gündem

Muş'ta Urartu Medeniyetinden Heybetli Bir Kale Ortaya Çıkarıldı: 17 Futbol Sahası Büyüklüğünde

Uydu görüntülerinin incelenmesiyle Muş'ta Urartu dönemine ait olduğu anlaşılan muazzam bir kale yapısı tespit edildi. Yaklaşık 17 futbol sahası genişliğindeki kalenin, kayıp başkent Arzaşkun'un yerini aydınlatabileceği düşünülüyor.

Habervitrini12162 Görüntüleme