Gündem
  • 11.7.2019 12:33

Erdoğan Hülagü örneği ile öz eleştiri yaptı

Erdoğan’dan Hülagü örneği ile öz eleştiri: Milletten kopmuşluğa sebep olan her türlü şeyi söküp atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verdi. Cengiz Han'ın torunu Hülagü'nün rivayetini anlattığı konuşmasında partisi ile ilgili özeleştiri yapan Erdoğan, 'Emanete, istişareye daha çok önem vereceğiz. Kibre, dar kadroculuğa özellikle de milletten kopmuşluğa sebep olan her türlü şeyi söküp atacağız. Allah'ın izniyle önümüzde duracak hiçbir güç yoktur' ifadelerini kullandı.

HÜLAGÜ ÖRNEĞİ İLE ÖZELEŞTİRİ

Bir takım sıkıntılar yaşıyorsak bunun sebebini burada arayacağız. Ehliyete istişareye önem vereceğiz. Arkamızdan kuyumuzu kazan riyakarlar hedefimize ulaşmamıza engel olamayacaklar.”

Milletimizle muhabbetimizin bittiği gün zaten bizim de bittiğimiz gündür, umudunu bize bağlamış insanlara verecek çok mesajımız var.

Şimdi sizlere geçtiğimiz yıl anlattığım tarihi bir rivayeti tekrar anlatmak istiyorum;

Meşhur Cengiz Han’ın torunu Hülagü Bağdat’ı ele geçiriyor. Saraylar, camiler, kütüphaneler yerle bir ediliyor. Bu zalim hükümdar bölgenin en büyük alimi ile görüşmek istediği haberini gönderiyor. Sonunda Kadı Han görüşmeye gidiyor, giderken de yanına bir deve bir keçi bir de horoz alıyor. Hülagü genç alimi görünce, “Bula bula seni mi buldular” der. Bunun üzerine Kadı Han “İri birini istiyorsan dışarıda bir deve var, sakallı birini istiyorsan dışarıda bir keçi var, sesi gür birini istiyorsan dışarıda bir horoz var. Seni buraya bizim amellerimiz getirdi, Allahın nimetlerinin kıymetini bilmedik Allah da geri almak için seni gönderdi der bunu üzerine Hülagü beni buradan kim gönderebilir der, Kadı Han da “Biz birbirimizle uğraşmaktan vazgeçersek sen zaten buralarda barınamazsın” der.

YENİ ŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 11.7.2019 12:45

İLGİLİ HABERLER