Gündem
  • 8.11.2019 19:01

Erdoğan: Son terörist terk etmedikçe bu işi bırakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin konuşan Erdoğan, "Son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız. Bu işin bir boyutu. İkinci olarak, diğer ülkeler buradan çıkmadıktan sonra biz buradan çıkmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan konuşmasında terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Harekatın devam edeceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız. Bu işin bir boyutu. İkinci olarak, diğer ülkeler buradan çıkmadıktan sonra biz buradan çıkmayız. Biz Suriye’nin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne taraftarız. Asla parçalanmasını da istemeyiz, Eğer diğer ülkeler de buna taraftarlar ise kendilerinin de bunu ispat etmeleri lazım. Onlar ispat edecekler ki bizden de bunun ispatını istesinler. Bunların hiçbirinin burada sınırı yok ama bizim burada sınırımız var. En batıdan aldığımız zaman en doğuya kadar sadece 911 kilometre Suriye sınırı var. Oysa burada ne Rusya’nın ne ABD’nin ne de İran’ın sınırı var. Sadece Irak’ın biraz sınırı var. Bizim Adana Mutabakatı gibi bir belgemiz var. Bu terör örgütleri temizlenmedikçe, Adana Mutabakatının bize vermiş olduğu yetkiyle buradaki duruşumuzu aynen devam ettireceğiz"

Güncellenme Tarihi : 8.11.2019 20:21

İLGİLİ HABERLER