Gündem
  • 27.1.2020 10:08

Erdoğan ve kurtarma ekiplerine İĞRENÇ iftira!

KAYNAK : YENİ AKİT

Başkan Erdoğan ve kurtarma ekiplerine çirkin iftira! Türkiye yastayken bunlar siyasi çıkar derdinde

Serdar Akinan, KRT TV'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesine gittiği sırada enkaz altından çıkartılan depremzedenin, 1 saat bekletildiğini söyledi. Başkan Erdoğan hakkında çirkin iftiralarda bulunan Akinan, AFAD ve JAK ekiplerinin çalışmalarını da lekelemeye çalıştı. Çirkin iftiranın ardından AK Parti'den cevap geldi. Elazığ Valiliği ise suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Başkan Erdoğan hakkında küstah açıklamalarda bulunan Serdar Akinan, kurtarma ekiplerinin fotoğraf vermek için depremzedeyi enkaz altında beklettiklerini söyledi. KRT Tv'de iftira dolu açıklamalarda bulunan Akinan, Başkan Erdoğan hakkındaki yakışıksız iftirasıyla büyük tepki çekti.

"1 saat beklettiler" yalanı

KRT Tv'de skandal iftiralara imza atan Serdar Akinan, "Ekip içeride kaç cenaze olduğunu biliyor, onlar bekletiliyor. Şu dikkatimi çekti; önümdeki kurtarma ekibinde bir bayan vardı, telsizle içeride yaralı bir kadın var çıkarılacak. Oradaki ekip diyor ki; 'bekletin, bekletin.' Ambulanslar bekliyor kapıları açık, buradaki ekip bekliyor. İçerideki bir yetkili kimdir bilmiyorum, oradaki heyetin gelişini koordine ediyor. Cumhurbaşkanı önümden geçti, enkazın önüne geldi. Battaniye indi ve yaralı kadını sedye ile çıkartmaya başladılar. Cumhurbaşkanı geldi, sedye önüne geldi. Bu söylediğim şey 1 saat sürdü. Eğer bu doğruysa, o kadını bir fotoğraf vermek için indirdiyseniz gerçekten inanılmaz" şeklinde konuştu.

Jet cevap: Bu iftiradır ve ayıptır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta'dan çirkin ifriraya cevap geldi.

Usta, ''Sn. Cumhurbaşkanımız ile enkaz bölgesindeydik. İnceleme yaparken depremzede vatandaşlarımızla ilgilenirken o an haber geldi ve hep birlikte oraya yönelip çıkarılmasını bekledik. Bu dediğiniz gibi iftiradır ve ayıptır. Kimse merak etmesin tüm imkanlarımızla oradayız" şeklinde açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği: Suç duyurusunda bulunuyoruz

Elazığ Valiliği, Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur."

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 09:26

İLGİLİ HABERLER