Gündem
  • 16.1.2020 15:18

Erdoğan'dan AF bombası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af çıkışı: Birkaç hafta içinde Meclis'e gelecek

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, infaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Erdoğan, "Birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ittifak ortağı olan AK Parti'nin masasına sık sık getirdiği 'af yasası' için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sürpriz bir çıkış geldi. 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz" dedi.

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz. Aynı şekilde, önemli bir çalışma olan insan hakları eylem planını da birkaç ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.

'Yakında konu Meclis gündemine gelecek'

İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz. Bir başka önemli reform da, vatandaşlarımızın devletle olan hukuki ihtilaflarının yargıya gitmeden, arabuluculuk benzeri bir idari sulh sistemiyle çözümünü içeren düzenlemedir. Bununla vatandaşlarımızın idareyle, ya da kamu kurumlarının kendi aralarındaki uyuşmazlıkların zahmetsiz ve hızlı bir şekilde çözülmesini amaçlıyoruz.Bu konudaki hazırlıkları 2019'da tamamladık, inşallah yakında konu Meclis gündemine gelecektir.

Nöbetçi noterlik uygulamasına geçmenin yanında, dijital bağlantıyla bir noterde yapılan işleme ait belgenin diğer noterlikten alınabilmesini sağladık. Bu konuda bir başka yenilik, noterliğe girişte sınav usulünün getirilmesi ve noter yardımcılığı müessesesinin kurulması olacaktır."

 

Güncellenme Tarihi : 16.1.2020 15:21

İLGİLİ HABERLER