Gündem
  • 14.11.2019 22:32

Erdoğan'ın görüşme yapacağı Ali Babacan'dan cevap geldi

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile görüşeceği belirtilmişti. Babacan cephesinden görüşme haberlerine ilişkin açıklama geldi.

Parti kurması beklenen Ali Babacan’ın ekibindeki siyasetçi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Babacan ile görüşme yapmayı planladığına dair haberler ile ilgili konuştu.

Kurucularından olduğu AK Parti’den 8 Temmuz’da istifa eden eski ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Babacan, 8 Ağustos’taki yazılı açıklamasında çalışmalarının başladığını belirtmiş, partinin 2020 olmadan kurulacağı açıklanmıştı.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi ise pazartesi günkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Babacan’ı kazanmak için hamle yapacağını, bu bağlamda kendisiyle yeni bir görüşme yapmayı planladığını ifade etmişti.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre Babacan’ın ekibindeki siyasetçi henüz kendilerine böyle bir talep gelmediğini belirterek, “Eğer böyle bir talep gelirse görüşmeme diye bir şey olmaz. İnsani ilişkiler ve medeni ilişkileri korumak adına, bu ülkenin geleceği için bir şey danışılacaksa, bir şey görüşülecekse bundan imtina etmek gibi bir durum olmaz” dedi.

Böyle bir görüşmenin Babacan’ın fikirlerini değiştirmeyeceğini belirten siyasetçi şöyle konuştu: “Ali bey yola çıkmadan önce çok geniş istişareler yaptı ve bunun sonucunda bu yola girdi. Ve çıktığı yolda da sebatkâr bir biçimde yoluna devam eder.”

Güncellenme Tarihi : 14.11.2019 21:33

İLGİLİ HABERLER