Dünya
  • 20.11.2020 15:00

Ermeni Komutan : Ruslardan aldığımız silahların hepsini Türkler yok etti

Ermeni komutanın sözleri dünyayı salladı! 'Rus sistemlerini aldık ama Türk SİHA'ları...'

Dağlık Karabağ'daki savaşta yalnızca 44 gün dayanabilen ve Şuşa'nın düşmesiyle tarihi hezimet anlaşmasını imzalayan Ermenistan'da fırtına kopuyor.

Azerbaycan’ın cephe hattında elde ettiği tarihi zafer sonrasında Dağlık Karabağ bölgesinden çekilme kararı alan Ermenistan ordusu 28 yıldır işgal altında tuttuğu toprakları bir bir terk ediyor.27 Eylül’de başlayan ve yaklaşık 1.5 ay süren çatışmalarda hem personel hem de askeri araç gereç tarafında ciddi kayıplar vererek cephe hattında telafisi mümkün olmayacak şekilde darbe yiyen Ermenistan ordusu bu sefer de içine sindiremediği yenilginin acısını kendince geri çekildiği köyleri ateşe verip ortalığı yıkıp dökerek çıkarmaya çalışıyor.

Bölge yıllar sonra Azerbaycan kontrolüğne geçerken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın ya toprak ya savaş tazminatı ödeyeceğini açıkladı.

Öte yandan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Eski Genelkurmay Başkanı ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında Savunma Bakanlığı Baş Askeri Müfettişi General Movses Hakobyan istifasının ardından itiraflarda bulundu.

Hakobyan'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Hakobyan yaptığı açıklamalarda Azerbaycan ile olan gerilimde Türkiye'nin ürettiği SİHA'ları Rusya'nın verdiği son model elektronik harp sistemi olan Pole-21 sistemiyle 4 gün boyunca durdurduklarını ancak Türkiye'nin SİHA'lara yaptığı güncelleme ile SİHA'ları önleyemediklerini itiraf etti.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2020 15:12

İLGİLİ HABERLER