Spor
  • 6.5.2024 15:35

Ersun Yanal'dan Ali Koç'a bomba sözler

Trendyol Süper Lig'de Konyaspor'a konuk olacak olan Fenerbahçe zirve yarışında hata yapmak istemiyor. Lider Galatasaray dün evinde Sivasspor'u 6-1 mağlup ederek maç fazlasıyla puan farkını 7'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin eski hocası Ersun Yanal ise sarı-lacivertli takımın başkanı Ali Koç için sert sözler söyledi ve Fenerbahçe'nin değişmesi gerektiğini ifade etti.
Trendyol Süper Lig'de zirve yarışına tutunmak isteyen Fenerbahçe, bugün Konyaspor'a konuk oluyor. Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamış eski teknik direktörlerden Ersun Yanal, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'u eleştiri yağmuruna tuttu.

beIN SPORTS'ta yorumculuk yapan 62 yaşındaki hoca, Koç başkanlığında 2018-2019'da Erwin Koeman'ın ardından oturduğu teknik adamlık koltuğundan bir sonraki sezon neden ayrıldığını da anlattı.

Ersun Yanal, "İşime karışılmaya başlandı. Buna asla izin veremezdim. Çünkü teknik direktörün işine karışıldığı zaman, başarılı olunursa başkan ve yönetim bunu kendi üzerine alıyor.

"BAŞARISIZ OLDUĞUNDA SUÇLU HOCA OLUYOR"

"Başarısız olunduğunda da suçlu hoca oluyor. F.Bahçe'de başkanın, teknik direktör ve oyunculardan, oyunun kahramanlarından rol çalmaması lazım. Onların işine saygı göstermeleri gerekir" dedi.

'G.SARAY YÖNETİMİ, HOCASINA KARIŞMIYOR'

Galatasaray'ın, hocasının işine karışmadığını da belirten Yanal, "Lider kim? Okan Buruk… F.Bahçe'de baktığımızda kim? Ali Koç… Yönetim planını programını yapar, inandığı hocayı takımın başına getirir. İyi yönetimler, liderliği hocasına bırakır" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE BÖYLE GİTMEZ, DEĞİŞİM ŞART"

Ayrıca başkan Ali Koç'a da tepki gösterdi: "Mağdur edebiyatı, mağdur edebiyatı. Sürekli tabanına mesaj ver. Sen kendi işletmelerinde böyle davranabiliyor musun? Fenerbahçe böyle gitmez. Değişim şart, değişim artık mecburiyet."

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 15:38

İLGİLİ HABERLER