Gündem
  • 23.10.2019 17:06

"Esed rejimi ile temas olacak mı?" Erdoğan'dan çok net cevap

Rusya ziyareti sonrası uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Esed rejimi ile temas olacak mı?" sorusuna cevap verdi.

Rusya temaslarının ardından Türkiye'ye dönüşünde uçakıta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye ile tamas olacak mı?" sorusuna "Rusya-Suriye münasebeti çok daha isabetli bir yol olur" şeklinde yanıt verdi.

"Terör koridoruna bir darbe daha vurduk"

"Bu anlaşma ile terör koridoruna bir darbe daha vurduk" diyen Erdoğan, mültecilerin evine dönmesini kolaylaştıracak bir zemin oluşturulduğunu kaydetti.

"Böyle bir şeyi arzu etmedik"

Kamışlı'daki durum hakkında bilgi veren Erdoğan, "Kamışlı şu an itibarıyla Rus askerleri ile rejim güçlerinin bulunduğu bir yer. Dolayısıyla orada bizimle karşı karşıya gelmek gibi bir şeyi arzu etmiyorlar. Biz de zaten böyle bir şeyi arzu etmedik ve başından itibaren Kamışlı tarafında böyle bir şeye girmedik" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi Soçi'de gerçekleşti. Saat 13.27'de başlayan görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü. Görüşmede, SDG'nin 150 saat içinde 30 kilometrederinlikteki 'güvenli bölge'den çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığı ve Türkiye ile Rusya güçlerinin ortak devriye yapması konusunda anlaşıldığı açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2019 19:59

İLGİLİ HABERLER