Spor
  • 23.4.2024 10:45

Eski hakemler Sivasspor'un penaltısı için ne dedi..

Fenerbahçe Süper Lig 33. hafta karşılaşmasında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya Sivasspor'un son dakikada kazandığı penaltı damga vurdu. Eski hakemler, Sivasspor'un kazandığı penaltıyı değerlendirdi.

Süper Lig'deki Sivasspor-Fenerbahçe maçının 88. dakikasında sezonun en çok konuşulacak pozisyonlarından birini yaşandı.

88. dakikada Yiğidolar’da Rey Manaj, Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptıktan sonra yerde kaldı.

Sivassporlu oyuncular penaltı beklerken hakem Cihan Aydın, itiraz eden kırmızı beyazlı futbolculara kulaklığını işaret ederek VAR incelemesi yapıldığını belirtti.

ALMAN HAKEM İZLEME TAVSİYESİ VERDİ

Karşılaşmanın Alman VAR hakemi Benjamin Brand, 3 dakika süren incelemenin ardından Cihan Aydın’ı monitöre davet etti.

Monitörde pozisyonu inceleyen hakem Cihan Aydın, 90+4’te beyaz noktayı işaret ederken topun başına geçen Rey Manaj, topu ağlara gönderdi ve maç beraberlikle sonuçlandı.

Cihan Aydın'ın penaltı kararı sarı lacivertli camiada öfke yaratırken Hürriyet yazarı Fırat Aydınus, hakem yorumcuları Deniz Çoban, Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Bünyamin Gezer tartışmalı pozisyonu değerlendirdi.

ESKİ HAKEMLER SİVASSPOR'UN PENALTI POZİSYONU İÇİN NE DEDİ?

"PENALTIYI DJIKU YAPIYOR"

ERMAN TOROĞLU: "Topa oyuncu öyle vuramaz. Bir oyuncu darbe yemezse ayağının içiyle vuracak. Arka baldıra Fenerbahçeli oyuncu tabanı basıyor. Tabanı basınca ayağı değişiyor. Böyle olunca topu auta atıyor. Sonra kaleciyle çarpışıyor. Penaltı pozisyonu kaleciyle değil Djiku'yla. Djiku'ya sarı kart olması lazım. Bariz gol şansı yok. Kalecinin etki alanına girmiş hücumcu. Kalecinin etki alanına girince bariz gol şansını kaybediyor. Penaltıyı Djiku yapıyor, Livakovic değil."

"LIVAKOVIC TEMİZ, DJIKU'NUN YAPTIĞI PENALTI"

BÜNYAMİN GEZER: "Yabancı VAR VAR VAR, biz de burada dedik ki, 'Hep güzel, çok güzel pozisyonları buldular, biz de alkış tutuyoruz. Yapmayın' 10 yaşındaki çocukların bile devreye gireceği pozisyonlar için herkes yabancı VAR'cı oldu. Pozisyonu, Livakovic'in açısından getirdi. Bu maç öyle bir maç ki, yahu kardeşim Cihan Aydın, en son Fenerbahçe'nin hangi maçını yönetti? Kasımpaşa maçını. Ele geldi mi, gelmedi mi. Seminer görüntüleri sızdı. Siz bu çocuğu geçen haftaki Galatasaray maçından sonra bu maça veriyorsunuz. Bir kere atama yanlış. Yüzde yüz yanlış. Psikolojik olarak baskı altına alıyorsunuz. Hissiyat ile el falan. VAR hakemi geldi, 'Ey Cihan Aydın, sen Livakovic'in rakibi Manaj'a müdahalesini görmedim' dedi. VAR'a giderken ilk görüntü kontak noktası. Livakovic adama vuruyor dedi. VAR, Livakovic'in Manaj'a müdahalesi için çağırdı. Fotoğraflar futbolda yanıltır. Bazı pozisyon oluyor, oyun gereği topa vurduktan sonra rakibine gelir. Pozisyonun hareketli haline bakacaksın. Livakovic kaleci, topu kurtarmak için plonjon yapar, ayağıyla açılır. Manaj topa vuruyor. Livakovic, topa doğru büyüyor, tamamen işim top diyor, topu kurtarmaya çalışıyor. Ayağı yerde, yerde artık. Yerde olduktan sonra Manaj'a bakıyoruz, Manaj zaten sağ dizini büküyor, düşmeye karar vermiş. Livakovic'ten dolayı Manaj'ın ayağı bozulmuyor. Manaj düşmeye karar vermiş, dizini büküyor."

BÜNYAMİN GEZER: "Sen bunu okuyamıyorsan diyecek bir şey yok! Bunu okuyacaksın. VAR hakemi okuyacak. VAR'ın karışabileceği bir pozisyon değil bu. Burada doğal bir aksiyon var. Torreira pozisyonuna da penaltı diyelim o zaman dünkü. Kontağı gerçekleştiren Manaj. Livakovic'in ayakları yerde. Giderken tekrar kaldırsa Livakovic, farklı konuşuruz. Burası yanlış. Manaj düşüyor ya niye düşüyor? Hakem nerede, yok hakem oralarda. Livakovic'in penaltısına asla katılmam. Bence Djiku'nun hareketi penaltı."

Ahmet Çakar: “Sivasspor’a verilen penaltı kesinlikle yanlış! Bu uydurma, kasıtlı ve hatalı bir penaltıdır!"

Fırat Aydınus: “Sivas’ın penaltısındaki VAR müdahalesi kesinlikle yanlış. VAR hakemi skandal bir karar verdi. Gerek Djiku gerek Livakovic pozisyonlarında kararı hakem sahada vermeliydi ve buna saygı duyulurdu.”

"PENALTI İÇİN YETERLİ DEĞİL"

BAHATTİN DURAN: "Djiku'nun teması, Manaj'ın kötü oynamasını gerektirecek bir temas değil. Etkisi yok. Manaj topa vurdu. Top bariz bir şekilde auta doğru gidiyor. Top oyunda. Kaleci Livakovic ayaklarını açtı ve durdu. Livakovic'in ayağıyla Manaj'ın ayağı yerde buluştu. Livakovic'in ayağı, Manaj'ın ayağını süpürmedi. Bu görüntülerde var. Tartışamayız bunu. Livakovic kontrolsüz gelmedi. Ayaklar yerde temas etti. Bu temas dolayısıyla Manaj kalkıp topu kaleye vurabilir miydi? Hayır. Ayaklar yerde birleşmiş. Djiku'nun da, Livakovic'in de temasları penaltı için yeterli değil kesinlikle."

BAHATTİN DURAN: "Bu maçın kader anı. Burada VAR müdahalesi olması için VAR Hakemine ne söylenir? Çok açık ve net elinizde kanıt var mı? Hayır kesinlikle yok. Kaleci Livakovic kayarak gelseydi, rakibini süpürseydi, kontrolsüz bir faul yapsaydı top auta gidiyor bile olsa VAR hakemi çağırır, izleme tavsiyesinde bulunurdu. Livakovic'in ayağı yerde süpürmüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.4.2024 11:03

İLGİLİ HABERLER