Asayiş
  • 14.8.2020 18:04

Evi soyulan milletvekilinin çalıp çırptığı serveti ifşa oldu

Hırsız milletvekili kendisi soyan hırsızlarıdan şikayetçi olurken çalınan malları için şerh koymayı unuttu. unutunca daserveti ifşa oldu

Evi soyulan milletvekilinin gizli serveti ifşa oldu

 Geçtiğimiz Temmuz ayında evi soyulan Suriyeli milletvekili Ali Mahmud Rişk, hırsızlardan çaldıklarını geri alabilmek için yanlışlıkla gizlediği altınları açıkladı. Kendisini “yoksulun dostu” diye tanıtan Rişk’in serveti Arap medyasının diline düştü.

Suriye’de 19 Temmuz’da gerçekleştirilen Meclis seçimlerinde iktidardaki Baas Partisi’nden tekrar Şam milletvekili seçilen Ali Mahmud Rişk’in evi aynı günlerde soyuldu.

Al-Arabiya’nın haberine göre, Rişk’in evine giren hırsızlar yüklü miktarda altın çaldı.

Soygunun ardından polise başvuran Ali Mahmud Rişk, çalınan altınlarına ilişkin ayrıntılı bilgiyi paylaştı ancak isminin gizli tutulması şart koşmayı unuttu.

Polis, hırsızın yakalanması için elindeki kayıtları Suriye Kuyumcular Derneği (El-Sagha) ile paylaştı. Dernek de 23 Temmuz günü vekilin ismi ile çalınan altınların hacmini ve ayrıntılı bilgilerini Facebook hesabı üzerinden açıklayarak tüm kuyumculardan suçlunun yakalanması için duyarlı olmalarını istedi.

Altın bilezikler, altın ons ve liralar

Çalınan altın ve mücevherleri deşifre etmek için periyodik olarak bu tür bilgiler paylaşan Dernek, yanlışlıkla Baas Partisi milletvekili Ali Mahmud Rişk'in gizli tuttuğu servetini de ifşa etmiş oldu.

El-Sagha Derneği tarafından paylaşılan bilgilere göre vekilin evinden çalınan altınlar şunlar; Her biri 31.10 gram ağırlında toplam 187 gram olan 6 ons altın. 40 gram ağırlığında külçe altın. Her biri 191 gram ağırlığında iki kadın altın saati ve bir altın kolye. Geniş bir atın bileklik ile 113 gram ağırlığında beyaz altın bir zincir. Altın zincirle bezenmiş 8 altın lira. Her biri 21 ayar 4 yüzük, 2 adet 18 ayar bilezik ve bir adet de 21 ayar altın bilezik.

“Yoksulun dostu sosyalis vekil”

Ancak, Arap basını, kendisini “sosyalis ve yoksulun, köylünün dostu” diye tanıtan ve seçim propagandasını bu şekilde yapan Rişk’in “gizli servetinin” de ifşa edildiğini yazdı.

Haberlerde, söz konusu hırsızlığın, özellikle büyük bir ekonomik krizle boğuşan Suriye’de iktidardaki Baas Partisi  üyesine yönelik bir “skandalı” deşifre ettiği için Suriye medyası tarafından gizli tutulduğuna dikkat çekildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Suriye hükümeti, parlamento seçimlerini protesto eden Kürt milltvekili adayı Gençlik İnşa ve Değişim Partisi Genel Sekreteri Pervin İbrahim ve bazı parti üyelerini tutuklamış ve daha sonra serbest bırakmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 18:37

İLGİLİ HABERLER