Medya
  • 26.8.2020 19:50

Fatih Portakal : Artık muhalif yaşamak, kırmızı ışıkta yandakilerden küfür duymak istemiyorum

Bunlar arasında en çarpıcı olanlarından birisi, Fatih Portakal'ın aracıyla kırmızı ışıkta durduğunda etrafındaki araçlardan küfür yağmuruna tutulduğunu anlatması oldu

Muhalifi açıklamalarıyla gündem olan Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, “sürpriz” bir kararla kanaldaki görevinden ayrıldığını duyurdu.

Portakal istifasının ardından yaptığı açıklamada “İçsel devrime ihtiyacım vardı. Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Kararı bu kadar net verdim. Bu yıl ve belki sonrasında  toprağın sakin ritminde yaşayıp ruhumu ve bedenimi dengeleyeceğim. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğim” dedi.

‘İçsel devrim’ dedi ama…
“İçsel devrim” kararı alan Portakal’ın sunduğu haber bülteni uzun süre “en çok izlenenlerin” tepesinde yer alırken, programalarına son dönemde RTÜK aracılığıyla üst üste cezalar kesilmiş, bu cezaların ardından bu kez Portakal doğrudan hedef olarak evi “drone” aracılığıyla kaçak yapı kontrolüne tabi tutulmuştu.

“Drone tacizi” sonrası Portakal yaptığı açıklamada, “Drone kaldırıp evimin üstünde uçuruyorlar. #YeniAsır’i, #DHA’sı özel mülkümü yukardan dikizleme hukuksuzluğunu gerçekleştiriyorlar. #AA bile oraya geliyor. Evimin adresini paylaşıp bizimle yaşayanları, eşimi hedef gösterme sorumsuzluğunu yapıyorlar. Eğer başlarına bir şey gelecek olursa sorumlusu sizlersiniz” demiş, bu açıklamasından sonra da bu kez Bakanlık yetkilileri tarafından evinde kaçak yapı kontrolü yapıldığını açıklamıştı.

‘Muhalif olarak yaşamak istemiyorum, evim drone’la izleniyor’
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Portakal’ın istifa kararını kanal yönetimine tam da bu meselelerle ilişkilendirerek ilettiğini, “Yoruldum. Üzerimde arzu etmediğim bir yük var. Muhalefetin sesi gibi görülüyorum. Artık muhalif olarak yaşamak, muhalif gibi yaşamak istemiyorum. Evim drone’la izleniyor. Yola çıktığımda yandaki araçlardan bana küfrediyorlar. Kaldıramıyorum. Kendime uygun gördüğüm hayat bu değildi. Ağır geliyor” sözleriyle açıkladığını iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2020 20:05

İLGİLİ HABERLER