Spor
  • 18.1.2021 23:31

Fenerbahçe zirveye ortak oldu

Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'de 19. haftanın kapanış akşamında Fenerbahçe sürprize izin vermedi ve Ankaragücü'nü 3-1'lik skorla geçerek ligde üst üste 5. maçını da kazanmayı bildi. Sarı Lacivertliler'de goller Thiam (28), Samatta (34) ve Valencia'dan (67) geldi. Pelkas ve Nazım Sangare de oyunlarıyla alkış topladılar. Ankaragücü'nün tek golü ise 90+4'te Emre Güral'dan geldi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Ankaragücü maç sonucu: 3-1

Süper Lig'de 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Ankaragücünü ağırladı. Maça iyi başlayan Fenerbahçe olsa da ilk tehlike Ankaragücü'nden geldi ev sağ kanattan kullanılan kornerde Altay'ın hatasında Ozan Tufan topu son anda çizgiden çıkardı.

Daha sonra kontrolü ele alan Fenerbahçe, üst üste ataklarla rakip kaleyi zorladı. 28'de Thian, Valencia'dan altığı topa iyi vurdu ancak kaleci Freidrich topu çelmeyi baaşrdı. Seken topa bir kez daha vuran Senegalli takımını öne geçirdi. 34'te bu kez Samatta Ankaragücü savunmasının anlaşmazlığını iyi değerlendirdi ve ceza alanındaki güzel çalımlarıyla güzel bir gol attı.

İkinci yarıya Ankaragücü baskılı başlasa da gol gelmeyince Ankara ekibinin motivasyonu düştü. 67'de Enner Valencia, ceza alanı dışından adeta bir füze göndererek golü attı ve takımını 3-0 öne geçirdi.

90+4'te ise Emre Güral, ceza alanı dışından önünde Lemos olmasına rağmen çok iyi vurdu ve Altay'ı avlayarak takımının karşılaşmadaki tek golünü kaydetti.

Maçtan dakikalar

8. dakikada Fenerbahçe'nin Valencia ile sol köşenden kullandığı korner atışında Samatta'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşunu çizgi üzerinden Ankaragücü'nde Atila çıkardı.

24. dakikada Endri'nin ortasında Paintsil'in kafa vuruşunda top Tisserand'a çarptı ve direğin dibinden kornere çıktı.

25. dakikada Atila'nın kullandığı korner atışında direkt kaleye yönelen topu Altay güçlükle dokundu. Ardından direğe çarpan ve çizgi üzerine düşen topu Ozan Tufan uzaklaştırdı.

28. dakikada Valencia'nın yerden ortasına penaltı noktasında Thiam vurdu. Kalecinin elinden sektirdiği topla tekrar buluşan Thiam ikinci dokunuşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0

35. dakikada Ozan'ın uzun pasını alan Thiam, topu Samatta'ya indirdi. Ceza sahasında iki rakibinden sıyrılan Samatta, düzgün vuruşla topu köşeden filelere bıraktı. 2-0

38. dakikada serbest vuruş kazanan Ankaragücü'nde Endri'nin direkt kaleye gönderdiği sert şut az farkla auta çıktı.

40. dakikada Valencia'nın ceza alanı içinde yaşadığı karambolde topu önünde bulan Pelkas'ın bekletmeden çektiği şut, savunmaya çarparak kornere çıktı.

45+4. dakikada Nazım'ın pasını alan Pelkas'ın ceza sahası içinden çektiği şut, savunmaya çarparak son anda kornere çıktı.

53. dakikada MKE Ankaragücü'nün kazandığı frikikte topu başına gelen Lukasik'in sert şutu az farkla auta çıktı.

54. dakikada Valencia, Samatta ile paslaşarak ceza alanına girdi. Valencia'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruş yanan auta gitti.

55. dakikada Ozan'ı uzun pasını alan Nazım, son çizgiye inerek topu ceza alanına kesti. Valencia'nın şutunu kaleci Friedrich, gole izin vermedi. Kaleciden dönen topu ise savunma uzaklaştırdı.

66. dakikada Nazım'ın sağ kanattan ortasında Pelkas şık bir vuruş yaptı. Ancak top az farkla üstten auta çıktı.

67. dakikada Emre Güral'ın pas hatasında araya giren ve topun sahibi olan Valencia'nın, kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 3-0

90+4. dakikada ceza sahasında topla buluşan Emre Güral, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1

Stat: Ülker

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Önel, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Tisserand, Serdar Aziz (Lemos dk. 59), Novak, Gustavo, Ozan (İsmail Yüksek dk. 78), Valencia (Fatih Yiğit dk. 78), Thiam (Cisse dk. 73), Pelkas, Samatta

Yedekler: Harun, Sadık, Uğur Kaan Yıldız, Eyüp Akcan, Serhat Ahmetoğlu

Teknik Direktör: Erol Bulut

MKE Ankaragücü: Friedrich, Pinto, Atakan, Sarlija, Atila Turan, Lukasik (Diousse dk. 74), Voca (Torgeir Borven dk. 58), Lobjanidze (Alper Potuk dk. 74), Paintsil, Endri (Şahverdi dk. 84 ?), Bolingi (Emre Güral dk. 58)

Yedekler: Korcan, Erdi Dikmen, Orkan Çınar, Berke Gürbüz, Yusuf Eren

Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

Goller: Thiam (dk. 28), Samatta (dk. 35), Valencia (dk. 67) (Fenerbahçe), Emre Güral (dk. 90+4) (MKE Ankaragücü)

Sarı Kartlar: Ozan Tufan (Fenerbahçe), Endri Çekiçi (MKE Ankaragücü)

İsmail Yüksek ilk kez sahada

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu İsmail Yüksek, MKE Ankaragücü maçında ilk kez sarı-lacivertli formayla sahada yer aldı.

İsmail Yüksek ilk kez sahada

Fenerbahçe'nin sezon başında Gölcükspor'dan renklerine bağladığı genç oyuncu İsmail Yüksek, ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Sezon başında TFF 1. Lig takımlarından Balıkesirspor'a kiralanan Yüksek, ara transfer döneminde geri çağrılmıştı. Ankaragücü mücadelesinin 78. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna giren 21 yaşındaki oyuncu, ilk kez sarı-lacivertli formayı terletti.

Serdar Aziz sakatlandı

Serdar Aziz sakatlandı

Fenerbahçeli futbolcu Serdar Aziz, sakatlığı sebebiyle MKE Ankaragücü karşısında devam edemedi.

Fenerbahçeli futbolcu Serdar Aziz, MKE Ankaragücü maçında sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemedi. Müsabaka içerisinde yaşadığı sakatlık dolayısıyla 59. dakikada yerini Lemos'a bırakan Aziz, üzgün bir şekilde kenara geldi. Serdar'ın durumu yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak.

Attila Szalai Kadıköy'de

Attila Szalai Kadıköy'de

Fenerbahçe’nin yeni transferi Macar stoper Attila Szalai, MKE Ankaragücü mücadelesini locadan takip etti.

Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü arasında oynanan mücadeleyi sarı-lacivertlilerin Apollon Limassol'den transfer ettiği Macar savunma oyuncusu Attila Szalai locadan izledi. Müsabakayı dikkatle takip eden Szalai, takımının attığı gollere de alkışlarla tepki verdi.

Ozan Tufan Sivas'ta yok

Ozan Tufan Sivas'ta yok

Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan, MKE Ankaragücü maçında yaptığı müdahale sonrası sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Tufan, Sivasspor maçında forma giyemeyecek

Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe - MKE Ankaragücü mücadelesinde sarı-lacivertlilerde Ozan Tufan gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Maçın 42. dakikasında Ozan, topa hamle yapmak isterken Atakan'a müdahalede bulundu. Pozisyonun devamında hakem Arda Kardeşler, Tufan'ı sarı kart ile cezalandırdı. 25 yaşındaki futbolcu Sivas deplasmanında takımını yalnız bırakacak

Novak 4 maç sonra sahada

Novak 4 maç sonra sahada

MKE Ankaragücü maçında 11’de yer alan Fenerbahçeli futbolcu Filip Novak, 4 maç sonra forma giydi.

Fenerbahçe'de en son 23 Aralık'ta oynanan Medipol Başakşehir mücadelesinde yer alan Novak, sonrasında oynanan 3 lig, 1 de kupa maçında görev alamadı. Çekyalı futbolcu, MKE Ankaragücü maçında Teknik Direktör Erol Bulut tarafından 11'de şans verildi.

Güncellenme Tarihi : 18.1.2021 21:51

İLGİLİ HABERLER