Gündem
  • 22.2.2020 14:52

FETÖ'cü Hakan Şükür'den itiraf: Bunun için çok pişmanım

FETÖ'cü Hakan Şükür'den 9 yıl sonra gelen itiraf: Bunun için çok pişmanım

ABD'de yaşayan FETÖ firarisi Hakan Şükür, 2011 yılında girdiği siyasi hayatıyla ilgili 9 yıl sonra bir itirafta bulundu. Şükür, "Siyasete girmeyi hiç istemiyordum, baskı yaptılar, pişman oldum" dedi.

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra 12 Haziran 2011'deki seçimlerle siyasete giren FETÖ firarisi Hakan Şükür, siyasi hayatıyla ilgili yıllar sonra bir itirafta bulundu. FETÖ'cü Şükür, siyasete hiç girmek istemediğini ancak baskı yapıldığını iddia etti.

Aktif futbolu bıraktıktan sonra, antrenörlük lisansını aldığını ve kesinlikle siyaseti düşünmediğini belirten Şükür "Dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı" sözleriyle, Meclis'e neden girdiğini açıkladı.

"Siyasetin şöhretimizi kullandığını fark ettim"

Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vadedildiğini öne süren FETÖ firarisi, "Seçildikten sonra bunun mümkün olmayacağını anladım" dedi. "Aslında siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim" diyen Şükür, şike davası sürecinde yargıya müdahale etmesinin istendiğini iddia etti.

Siyasette birçok teklif almış

FETÖ'cü Şükür, "Şöhret olmak, toplumun her kesimi tarafından sevilmek siyasetçiler tarafından kullanılmak isteniyor. Birçok teklif aldım: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, spor bakanlığı..." şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 14:17

İLGİLİ HABERLER