Gündem
  • 22.1.2020 20:31

FETÖ'de iç savaş çıktı! Üçe bölündüler!

KAYNAK : YENİ AKİT

Yapılan operasyonlarla darbe üstüne darbe alan FETÖ'de 'mali ve istihbari güç kimde kalacak' savaşı başladı. Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in karşısına Almanya'daki Mustafa Özcan çıktı. Son olarak 'bekle gör'cü üçüncü bir grup var.

Operasyonlarla her geçen gün büyük darbe alan terör örgütündeki çatlak büyüdü. Örgüt içinde iki grubun ‘gücü ele geçirme’ savaşı başladı. Üçüncü grup ise beklemede.

Fetullahçı Terör Örgütü’nde ‘güç paylaşımı’ savaşı giderek büyürken, tarafların sosyal medya ve internet sitelerindeki açıklamaları, örgütün üçe ayrıldığını ortaya koyuyor.

FETÖ'de iç savaş... Üçe bölündüler!

Akşam'ın haberine göre, bölünmenin bir tarafında elebaşı Fetullah Gülen’e bağlı grup, diğer tarafında ise örgütün iki numaralı ismi Mustafa Özcan grubu yer alıyor. Mustafa Yeşil grubu ise güç dengesine göre hareket etme hesabıyla iki grubu izliyor.

Finans ve istihbarat

Örgütün yüzden fazla ülkede milyarlarca dolarlık mal varlığı ve şirketleri bulunuyor. Ayrıca okullarında yetiştirdiği ve Türkiye’deki gibi kritik makamlara yerleştirdiği üst düzey isimlerin çocukları üzerinden örgüt büyük bir istihbarat ağına sahip.

Bu finans ve istihbarat gücüne sahip olma savaşının verildiğine işaret eden kaynaklar, grupların, bugüne kadar örgütü kullanan yabancı istihbarat servislerinden aldıkları desteği de kaybetmek istemediğine dikkat çekiyorlar.

Birbirlerini ihbar ettiler

FETÖ içinde güç savaşına giren gruplar, birbirlerini de ele vermeye başladı.

Son dönemlerde Türkiye’de polise gelen yurtdışı kaynaklı ihbarlardan bazılarının, örgüt içinden yapıldığı değerlendiriliyor.

23 Ekim 2019’da örgütteki ‘muhalif’ grubun elebaşı Mustafa Özcan’ın kızı Zehra Bozkurt’un İzmir’de yakalanmasına neden olan ihbar mailinin, FETÖ elebaşının yaşadığı ABD’den gelmiş olması; iki gün sonra 25 Ekim 2019’da, elebaşının yeğeni Zeynep Gülen’in İstanbul Beykoz’da yakalanmasını sağlayan mailin ise Mustafa Özcan’ın yaşadığı Almanya’dan gelmesi bu kapsamda değerlendiriliyor.

FETÖ elebaşının en yakınındaki isimlerden Yusuf Bekmezci’nin İzmir’de yakalanmasının da, birbirlerini ihbar etmenin son örneği olduğu belirtiliyor.

Gülen’in yanındakiler

Elebaşının yanında, Pensilvanya’daki çiftliği de yöneten Cevdet Türkyolu ile kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski genel müdürü ve örgütün Yunanistan sorumlusu olan Recep Uzunallı, örgütün Başyüceler şurasındaki Barbaros Kocakurt, istişare kurulu üyesi Yusuf Bekmezci ve siyasiler sorumlusu İlhan İşbilen gibi isimler başı çekiyor.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 17:46

İLGİLİ HABERLER