Gündem
  • 15.2.2020 11:55

FETÖ'nün MİT kumpasından CHP'li vekilin izin çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan 154 sayfalık iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin onayına gönderildi. İddianamede o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde görev yapan bakanlar, halen MİT Başkanı olan Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT personelinin aralarında bulunduğu 32 kişi mağdur olarak gösterildi.

İddianamede FETÖ'cü emniyet müdürlerinin gözaltına alıp deşifre ettiği MİT görevlisi Mustafa Özer ise müşteki olarak yer aldı. Soruşturmanın 2015'te Özer'in sunduğu deliller ve şikâyet doğrultusunda başlatıldığı ve 5 yıl boyunca titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, 14'ü tutuklu 15'i firari toplam 34 kişi şüpheli olarak yer aldı. 17-25 Aralık darbe girişimlerinde de rol alan ve şu an cezaevinde olan dönemin Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, yardımcısı Ömer Köse ve eski MİT elemanı Aykut Akbulut yanı sıra FETÖ'nün mahrem imamları da şüpheliler arasında bulunuyor.

FETÖ'cü şüphelilerin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs", "casusluk", "silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği", "nitelikli resmî belgede sahtecilik", "soruşturmanın gizliliğini

MİT KUMPASINDA CHP İ
İddianamede Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Bolu Milletvekili olduğu dönemde, 19 Eylül 2011'de Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na MİT görevlileri Hakan Fidan ve MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında şikâyet dilekçesi verdiği, bu dilekçenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğine dikkat çekiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, 16 Ocak 2012'de Alp Kağan Polatkan'ın şikâyet dilekçesi ile Özcan'ın dilekçesinin aynı konu ve şüphelilerle ilgili olduğu gerekçesiyle birleştirilmelerine karar verdi. İddianamede; 25 Haziran 2013'te Özcan'ın dosyanın tarafı olmadığına karar verildiğine dikkat çekildi.



ALİ RIZA TEKİNKAYA

KUMPASLARIN
 BAŞ ORGANİZATÖRÜ
"Arif" kod isimli Marmara Bölgesi emniyet imamı Ali Rıza Tekinkaya'nın 2-4 Şubat arasında Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otelde 5202 numaralı odada konakladığı tespit edildi. Yan odasında ise Güneydoğu Bölgesi Emniyet İmamı Bekir kod isimli Hüseyin Civan'ın kaldığı belirlendi. Bu tespit sonrası otelde o tarihlerde kalan isimler tek tek incelendi. İnceleme sonucunda ABD'deki Hakan Atilla davasının hâkimi Richard Berckman'ı 2014'te İstanbul'da ağırlayan Hukuk Bürosu ortaklarından firari Yüksek Karkın, FETÖ üyeliği ile suçlanan 96 kişinin konakladığı ortaya çıkarıldı. Bu kişiler arasında Karlov suikastını gerçekleştiren Mert Altıntaş'ın mahrem imamları Murat Tokay ve Ahmet Kılınçarslan, Deniz Kuvvetleri mahrem imamlarından Sunay Elmas, polis memurları Türkiye imamı Kamil Bayram, Güneydoğu Anadolu emniyet imamı Hüseyin Civan da yer alıyor. İddianamede Tekinkaya için "Ergenekon ve Balyoz ile 17-25 Aralık'a kadar emniyetçe yapılan bütün operasyonları organize eden kişidir" denildi.ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 26 yıldan 53 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.2.2020 12:13

İLGİLİ HABERLER