Gündem
  • 20.1.2020 14:08

Fetullah'ın futbolcularına ceza yağdı

Son dakika haberler... Eski futbolculara FETÖ'den hapis cezası..

Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada, karar çıktı. Eski menajer Ersin Güreler, antrenör İsmail Şengül ve futbolcu Zafer Biryol, "FETÖ/ PDY Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç ise aynı suçtan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmalarına karar verilerek 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Son dakika haberler... Eski futbolculara FETÖden hapis cezası

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan katılan olmadı. Sanıkları avukatları temsil etti.

SAVCI ESKİ MÜTALAASINI TEKRAR ETTİ

Duruşma savcısı daha önce verdiği mütalaasında değişiklik olmadığını belirterek tekrar etti. Bunun üzerine sanık avukatlarına son savunmalarını yapmaları için söz verildi. Sanık Ersin Güreler'in avukatı, Bank Asya'nın zenginleştirildiği iddiasına yönelik "Müvekkilimin Çatalca'daki gayrimenkul satışından aldığı 200 bin TL'yi bankaya yatırmış tır. Kimse gayrimenkul satarak bankayı zenginleştirme aptallığına girişmez. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum" dedi. Sanık Zafer Biryol'un avukatı ise "17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye destek verdigimize dair bir delil yok. Bylock iddiasını kabul etmiyoruz. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasını talep ediyoruz" diyerek beraat talep etti. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti. Avukatlar muvekkileri adına son sözlerinde de beraat talebinde bulundu.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Oy birliğiyle alınan kararda heyet, sanıklar Ersin Güreler, İsmail Şengül ve Zafer Biryol'un "FETÖ/ PDY Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan iyi hal indirimiyle 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Bekir İrtegün, Ömer Çatkıç ve Uğur Boral ise aynı suçtan yakalandıktan sonra etkin pişmanlık göstermeleri ve örgüt hakkında bildiklerini anlatmaları nedeniyle 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

YURTDIŞI YASAKLARI DEVAM

Tüm sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağının devamına da hükmetti. Ayrıca etkin pişmanlıktan yararlanan sanıklar Bekir İrtegün, Ömer Çatkıç ve Uğur Boral hakkında 1 yıl denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına da hükmedildi.

MÜTALAADAN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İkram Coşkun'un hazırladığı mütalaada, FETÖ'nün futbol yapılanması anlatılarak, sanıkların örgüt içindeki konumlarından ve eylemlerinden bahsediliyordu.

Sanıklardan Bekir İrtegün'ün 2007 yılından itibaren FETÖ/PDY'nin sohbet adı altındaki toplantılarına gittiği ve örgüte kurban bağışında bulunduğu belirtilen mütalaada, İrtegün'ün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı, örgütle organik bağ içerisinde süreklilik ve yoğunluk gösteren eylemleriyle "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçunu işlediği kaydediliyordu.

İrtegün'ün etkin pişmanlık kapsamında verdiği samimi bilgilerin örgüt içerisindeki konumuyla uyumlu ve örgütün faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler olduğuna dikkati çekilen mütalaada, sanığın bu haliyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği ifade ediliyordu.

Sanıklardan Ömer Çatkıç'ın da ByLock programı kullanıcısı olduğunun tespit edildiği, etkin pişmanlık yararlanarak samimi ifadelerde bulunduğu ve "örgüt üyeliği" suçundan etkin pişmanlık gözetilerek cezalandırılması gerektiği aktarılan mütalaada, sanık Uğur Boral'ın samimi beyanlarının da yararlı olduğuna dikkati çekiliyordu.

"ABD'DE GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜ"

Mütalaada, diğer sanık Zafer Biryol'un yargılama aşamasındaki ifadelerinin samimi beyanlar olmadığı ve bu nedenle sanık hakkında, "örgüt üyeliği" suçundan ceza verilirken etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması gerektiği kanaatinin oluştuğu belirtilerek, bu sanığın 2006 yılında Pensilvanya'ya giderek FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğüne işaret ediliyordu.

Diğer sanık Ersin Güreler'in de toplanan delillere göre "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılması talep edilen mütalaada, sanık İsmail Şengül'ün "örgüt üyeliği" suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı için beraat etmesi gerektiği bildiriliyordu.

Mütalaada, Zafer Biryol ve Ersin Güreler'in ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla, Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın ise etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 5 yıldan 11 yıl ikişer aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Sanık İsmail Şengül'ün ise beraati isteniyordu.

Hakkında, “2013 yılına kadar FETÖ’ye himmet verdiği” ve “evinde sohbet toplantılarının yapıldığı” iddiaları bulunan Emre Belözoğlu kurtardı..
 

Hakkında, “2013 yılına kadar FETÖ’ye himmet verdiği” ve “evinde sohbet toplantılarının yapıldığı” iddiaları bulunan Emre Belözoğlu hakkında “kovuşturmaya yer yok” kararı verildi.

İFŞA kitabının yazarı, Hürriyet gazetesi muhabiri Toygun Atilla, CNN TÜRK'te yayınlanan “Gündem Özel” programında, "Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun FETÖ soruşturmasından bugün itibariyle kovuşturmaya yer yok kararı aldı" açıklamasında bulundu.

“Kararda enteresan şeyler var” diyen Toygun Atilla şunları söyledi:

“Savcı kovuşturmaya yer yok kararında 2013 yılına kadar dini sohbet ve ‘himmet’ dediğimiz para ilişkilerinde, örgüte verilen bağış olsa da, bundan sonraki eylemlerinde sempati ve iltisak boyutunda kaldığını gerekçe göstererek, örgüt üyeliğine dair bir delil elde edilemediği kanaatine varıldı ve bunun ardından kovuşturmaya yer yok kararı verildi.”

Bu sözlerin ardından programda bulunan bir diğer konuk Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok çok sert tepki gösterdi.

Emre Belözoğlu’nun FETÖ toplantılarına katılıp maddi destek verdiğini hatırlatan Üçok, “Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisinin FETÖ’nün ele geçirilme gayretinin olmadığı söylenemez. O kuruma saldırmış, yöneticilerini hapse atmış bir terör örgütünün toplantılarına katılmış, o terör örgütüne yok 2013 yılına himmet kadar vermiş de yok kendi evinde yapmış. FETÖ’yle uzaktan yakından ismi anılmış bir futbolcunun bu takımda yer alması, ben bu yönetime ve 3 Temmuz sürecine ihanet olarak görüyorum. İsterse Emre Belözoğlu dünyanın en iyi futbolcusu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.1.2020 15:04

İLGİLİ HABERLER