Asayiş
  • 20.1.2020 13:42

Flaş.. Fetullah'ın en yakını olan Yusuf Bekmezci İzmir'de yakalandı

Gülen'in en yakınındaki isim olan Yusuf Bekmezci ve Sözde Karşıyaka eyalet imamı  Akif Sarı İzmir'de yakalandı..

FETÖ elebaşı Gülen'in en yakınındaki isim olan ve "kadim abi" diye tanınan Yusuf Bekmezci, İzmir'de yakalandı.

2016 yılından bu yana yakalama emri ile aranan FETÖ silahlı terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in en yakınındaki isim olan ve "kadim abi" diye tanınan Yusuf Bekmezci, İzmir'de yakalandı. Bekmezci ile birlikte yine yakalama emriyle aranan sözde Karşıyaka 'eyalet imamı' Akif Sarı da aynı evde yakalandı.

Bekmezci ile yakalama emriyle aranan, örgütte bir dönem sözde "Karşıyaka eyalet imamlığı" yapan Akif Sarı da gözaltına alındı. Operasyonda örgüt mensuplarına verilmek üzere ayrı zarflara konulmuş 41 bin 466 dolar ile 66 bin 625 liralık banknot ve önemli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile birebir görüşebilen en yakın isimlerden Bekmezci'nin, örgüt içi anlaşmazlıklarda sözü ve talimatlarına itimat edilen üst düzey isimler arasında yer aldığı ve mayıs ayında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan eski Sinop Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'in kayınpederi olduğu öğrenildi.

Teröristbaşı Gülen'in 40 yıllık militanı Yusuf Bekmezci'nin FETÖ'nün Irmak TV kanalında söyledikleri gündeme gelmişti. FETÖ'nün kanalı Irmak TV'ye konuşan Yusuf Bekmezci, teröristbaşı Fetullah Gülen'i görünce üzerine nasıl atladığını ve Gülen'le neler yaşadıklarını anlatmıştı.

Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi

PEKMEZCİ'NİN SÖZLERİ KANUN GİBİ GÖRÜLÜYORDU

Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi

FETÖ operasyonları kapsamında aranan Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi. Pensilvanya’da Gülen’den aldığı talimatları cemaate ileten Bekmezci ile bir fotoğrafın bile referans sayıldığı ortaya çıktı.

Yusuf Bekmezci ile ilgili görsel sonucu

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütte “kadim abi” olarak bilinen Yusuf Bekmezci’nin, örgüt mensupları arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için görev yaptığı ve sözlerinin sözde “kanun” gibi kabul edildiği belirtildi.

Yusuf Bekmezci ile ilgili görsel sonucu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda ele geçirilen belgeler ve zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, Bekmezci’nin örgüt içinde farklı bir konuma sahip olduğu ve üst düzey gruplarla özel ilgilendiği kaydediliyor. Bekmezci’nin örgüt içindeki konumu nedeniyle FETÖ/PDY üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğü, zanlıyla fotoğraf çektirmenin de önemli bir referans kabul edildiği belirtiliyor.

Bekmezci’nin Pensilvanya’ya giderek FETÖ elebaşı Gülen’den talimatları alarak Türkiye’deki yapılanmaya ilettiği de belirtiliyor. İzmir’de esnaf olan ve örgüt içinde “kadim abi” olarak tanınan Yusuf Bekmezci’nin, FETÖ üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişi olarak bilindiği, söylediklerinin “kanun” gibi uygulandığı belirtildi.     
 

Güncellenme Tarihi : 20.1.2020 14:03

İLGİLİ HABERLER