Gündem
  • 25.2.2020 12:24

Flaş.. Rusya 4'lü İdlib zirvesine kapıyı kapattı

Kremlin: Şu anda 4'lü bir Suriye zirvesi üzerinde çalışmıyoruz

AYRINTILAR GELECEK...

Erdoğan bugün ne demişti?

Türkiye ile Rusya arasında gerek İdlib'de, gerek Libya'da yaşanan bir süreç var. İdlib'i öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor. Bu konuda gerek (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'le üst düzey görüşüyorum, gerek bakanlarımızın da görüşmeleri oluyor. Bu işin bir de Libya ayağı var ve aynı şekilde Rusya'yla görüşmelerimiz var. Malesef Rusya'nın da orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi yönetimi olduğunu biliyoruz. Tüm bunların değerlendirmesini Rusya'yla yürütüyoruz ve Sayın Putin'le en üst düzeyde bu görüşmeleri yapıyoruz.

- Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. Hava kuvvetleri noktasından desteğini veriyor. Her ne kadar inkar etseler de bu tespit bizde var. 911 kilometre sınırımız varken biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız, onlar mı olacak? Bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil mahkumuz. Bütün bu tacizler, bütün bu sınırımıza olan yüklenmeleri neyle izah edeceğiz. Şu anda bir milyonu aşan, iki, hatta üç milyona varan, bizim sınırlarımıza doğru bir yüklenme varsa buna eli bağlı mı duracağız?

- Rus heyeti yarın geliyor. Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil. En kötü ihtimalle 5 Mart'ta Sayın Putin'le yüz yüze görüşeceğiz.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2020 12:28

İLGİLİ HABERLER