Foto Galeri
  • 28.8.2017 00:10

Harvey kasırgası Amerika'yı uçurdu

ABD'de Harvey kasırgası saatteki hızı 215 kilometreyi bulan rüzgarlarla Teksas eyaletinde etkili olmaya başladı ve kıyı bölgelerde hasara neden oldu.

Son 12 yıldır ABD anakarasını vuran en güçlü kasırga olan Harvey'nin metrekareye bir metre yağmur da getirmesi bekleniyor.

Başkan Donald Trump, kasırgadan en çok etkilenen yerlere federal yardım gönderilmesine imkan veren bir başkanlık emri imzaladı.

Basın toplantısı düzenleyen Teksas Valisi Greg Abbott, ana kaygılarının yoğun yağışlar nedeniyle oluşacak sel felaketi olduğunu söyledi. Bölgenin 1 metreyi aşan yağışlar alması bekleniyor.

Vali ayrıca, doğal afet alarmının 20 bölge için daha verildiğini söyledi.

Abbott, 1.000 kişinin arama kurtarma çalışmaları için görevli olduğunu söyledi. 1.800 askerin arama kurtarmanın yanısıra temizleme çalışmalarına da katılacağını ekleyen vali şu an itibariyle ölü ve yaralı sayısı hakkında bir bilgisi olmadığını açıkladı.

Bölgeye su ve yemek yardımı sürüyor.

Eyalette hala 300 binden fazla kişiye elektrik verilemiyor. Vali, ksırga nedeniyle tamirat çalışmalarının yapılamadığını ve bu durumun bir kaç gün süreceğini belirtti.

Amerika Ulusal Kasırga Merkezi, Harvey Kasırgası’nın tropik fırtına seviyesine indirildiğini belirtti. Bunun nedeni, kasırganın oluşturduğu rüzgarların saatte 112 kilometre hıza inmesi oldu.

Harvey Kasırgası, Amerika saati ile dün geceyarısından önce Teksas kıyılarına ulaşmıştı. Kısa bir süre içinde şiddeti 4. Katergoriye çıkarılan kasırga, karaya saatte 210 kilometreye yakın hızda rüzgarlarla ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2017 00:43

İLGİLİ HABERLER