Spor
  • 24.1.2020 18:01

Galatasaray Başkanı Cengiz'den Terim'e Arda göndermeleri

Mustafa Cengiz'den Arda Turan ve Fatih Terim açıklaması! 'Bu kardeşimiz planımızda yok...'

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz düzenlendiği basın toplantısında uzun süre sarı kırmızılı kulübün gündemini işgal eden Arda Turan ile ilgili olarak, "Arda Turan planımızda yok. Bunu söylemekten bıktım" dedi. Cengiz, Fatih Terim'in 'fikir ayrılığı yaşıyoruz' açıklamasını da değerlendirirken, Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'nin harcama limiti ile ilgili kararıyla ilgili olarak, "Kurallar delinmek için konulmaz. Oyun oynanırken kural değişmesine şiddetle karşıyız." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'in Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği basın toplantısından öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Bu toplantıyı yapmamızın bir tek amacı var. 28 Aralık'taki Antalyaspor maçından bu yana, her maç sonrası, bir eski ve bize hizmet etmiş Galatasaraylı kardeşimiz hakkında oluşan polemikler ve iddialar. Toplantıyı yapmamızın tek nedeni camiamızı kenetlemek.

Arda Turan planımızda yok

Fatih Terim'in söyleminden bu yana benim sadece Divan'da söylediğim tek cümle var: Bizim gündemimizde yok, bize gelen resmi bir şey yok. Bu futbolcu (Arda Turan) gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok dedim. 2 yıldan bu yana, transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bilinen bir oyuncuysa, sportif direktöre gelir, teknik direktör ve ekibi de inceler, sonra Abdurrahim beye gelir.

Bizde transfer şöyle yapılır; tanınan bir isimse sportif direktöre gelir, sonra teknik heyete gelir onlar da inceler ve ardından onların üstündeki Abdurrahim Albayrak'a gelir. Sonra biz de finansal detaylarını görüşür. FFP sınırları içinde uygunsa onaylarız.

En sonunda transfer bana getirilir. Transfer bizde böyle yapılır. Kiralıklar dahil 30'a yakın transfer yaptık. FFP'yi de aşmadık şükür... Biz teknik kadronun bizden istediği hiçbir şeye 'Hayır' demedik! Arda kardeşimizin konusuna gelene kadar...

Biz camia ve taraftar ne diyor, ilk önce buna bakarız. Bu kardeşimizle ilgili bu süreç içerisinde bize gelmiş bir şey yok! Sayın teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıkça ifade ettik ki Arda Turan gündemimizde yok.

Söylemekten bıktım artık

Bu konunun kapanmasını istiyoruz. Arda Turan gündemimizde yok, bunu söylemekten bıktım. Arda Turan, Galatasaray'ımıza hizmet etmiş, zamanında para kazandırmış, zamanında Galatasaray için eylemlerde bulunmuş, Galatasaraylı olduğu için bu unvanları hak etmiş bir kardeşimiz. O da bir aile babası, ona hayatında sağlıklı ve sorunsuz yıllar diliyorum. Ben yolunun açık olmasını diliyorum.

Fikir ayrılığı sözü bizi çok yaraladı

Biz felsefe kulübü değiliz. Başkanı var, teknik direktörü var. Karar yönetenler tarafından alınır, onun tarafından da yürütülür. Diğer kurumlar karar alamaz. Fikir ayrılığı olmaması gerekir. Bayın teknik direktörün 'fikir ayrılığı' yaşıyoruz sözü bizi çok yaraladı. Fikir ayrılığında isek ayrı ayrı yollara gitmemiz gerekir.

Ben teknik direktör olsam...

Sayın teknik direktörün, o oyuncu ile kalbi bağlantısı olabilir. Giderken o yollamış, gidişi ani oldu hatırlıyorum. 12 milyon euro güzel ama hazırlıksız yakalandık, "Yolu açık olsun" dedik. Atletico Madrid'de Barcelona'dayken onunla yatıp kalktık, mutlu olduk, övündük. Sanki S-400 kodlarını vermişiz gibi bilgi sızdırıyoruz! Bilgi sızdırma... Hiç hoş olmadı. Ben teknik direktör olsam, yönetime böyle bir şey demeye hicap duyarım. Yönetim hangi mahrem bilgiyi verebilir? "Sızan bilgi ne? 'Arda Turan'a yönetim hayır dedi...' Nasıl yani, bizim görüşümüzde değişiklik yok. Bizim görüşümüzde değişiklik yok, onu mu bildirmememiz gerekiyordu? Ben teknik direktör olsam, yönetim kurulu başkanım ve yöneticiler için bunu kullanmam. Biz idari ve sosyal olarak bu arkadaşın (Arda Turan), Galatasaray'a faydalı olmayacağına inanıyoruz, bu kadar.

Ben teknik direktörümle medya üzerinden tartışmaya, polemiğe girmem. Ben hocamın bu konuşmaları yapacağına ihtimal vermedim. Ben medya üzerinden tartışmaya girmeyi sevmem, biz tabi ki bu olaylara üzüldük. Bir oyuncunun transferini yapmak için bu tartışmalara girmek bizi rahatsız etti.

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2020 18:06

İLGİLİ HABERLER