Spor
  • 4.7.2015 19:32

Galatasaray gözünü Medel'e dikti

Spor Toto Süper Lig'de gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışan Galatasaray'da gündem transferler.

Son olarak Podolski transferini resmen bitiren Galatasaray'da önemli konulardan birisi de Felipe Melo'nun durumu. Hamza Hamzaoğlu'nun açıkladığı üzere takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Felipe Melo için en muhtemel takım olarak Inter gösteriliyordu.

Galatasaray'ın eski hocası olan Roberto Mancini'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Inter, orta saha için Geoffrey Kondogbia'dan sonra bir arayış içerisinde daha bulunurken, bunun için adaylar olarak Atletico Madridli Mario Suarez, PSG'den Thiago Motta ve Galatasaray'dan Felipe Melo gösterilmişti. Mancini de bu ilgiyi doğrulamıştı. Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken orta sahaya yapılacak takviye de sorulduğunda ''Orta saha için tercihiniz Mario Suarez ya da Felipe Melo mu?'' sorusuna "İkisi de farklı karakterlere sahip çok iyi oyuncular. Bize yardımcı olurlar ama hangisinin iyi olacağını söylemek güç'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu geliişmeden sonra Galatasaray'ın da Melo'nun yerine arayışlarda olduğu iddia edilirken gündeme gelen isim yine Inter'den oldu: Gary Medel. Bugün Türk ve İtalyan medyasında önemli yer tutan bu haberlere göre, orta saha rotasyonunda büyük değişikliklere giden ve Kovacic, Guarin, Hernanes gibi her oyuncunun satışına onay verebilecek olduğu iddia edilen Inter'e Galatasaray Melo transferinde Gary Medel'i istedi.

Geçen sezon Inter'e 12 milyon euro bonservis bedeli ile katılan Gary Medel, bu transferinden önce de Galatasaray ile anılıyordu. Inter'de başarılı bir sezon geçiren Şilili oyuncu aynı Melo gibi agresifliği ve ısıran orta saha tipi ile ün salan bir oyuncu. Gary Medel'in lakabı aynı Felipe Melo'nunki gibi "The Pitbull". Galatasaray'ın Melo + bir miktar para karşılığında Medel'i isteyeceğinin altı çiziliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:31

İLGİLİ HABERLER