Spor
  • 5.5.2024 22:00

Galatasaray'da Ziyech fırtınası

Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Sivasspor maçında attığı iki golle Süper Lig’deki gol sayısını 6’ya çıkardı.

Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, rakibini 6-1'lik skorla devirdi.

Galatasaray'da Faslı futbolcu Hakim Ziyech maçta 2 gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor'u ağırladı. Şampiyonluk yarışında kalan her maçı oldukça kritik geçmesi beklenen Sarı-Kırmızılılar, Sivas karşısında perdeyi erken bir golle açarken sonrasında da 6-1'lik farklı galibiyete yürüdü.

 

AÇILIŞ ZIYECH'TEN

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı isimlerden Hakim Ziyech, devamlılığı ve performansıyla uzun süre beklentileri karşılayamamıştı. Yıldız oyuncu, sezonun son bölümünde ise sergilediği performansla fark yaratıyor. Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor deplasmanında olduğu gibi iç sahadaki Sivasspor maçında da perdeyi açan isim Hakim Ziyech oldu. Yıldız oyuncu, 11. dakikada attığı golle Galatasaray'ı öne geçirmeyi başardı.

 

Galatasarayda Ziyech fırtınası dinmiyor Sezonun son dönemine damga vuruyor...

 

CEZA SAHASI İÇİNDEN İLK GOL

Hakim Ziyech, Sivasspor maçı öncesi Süper Lig'de 4 gole imza atmış ve bunların tamamı ceza sahası dışından gelmişti. 31 yaşındaki oyuncu, bu kez tarifeyi değiştirdi. Sivasspor karşısında 11. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sol kanattan içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde net bir vuruş yapan Hakim Ziyech, ligdeki 5. golünü atarken ilk kez de ceza alanı içerisinden bir gol kaydetmiş oldu.

KLASİĞİNİ YİNE YAPTI

Ceza sahası içerisinden ligdeki ilk golünü atan Hakim Ziyech, Sivasspor karşısında ceza sahası dışından da yine müthiş bir gole imza atmayı başardı. Karşılaşmanın 60. dakikasında Hakim Ziyech, ceza sahası dışından sol ayağıyla çok şık bir vuruş ile kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetmiş oldu. 

Galatasarayda Ziyech fırtınası dinmiyor Sezonun son dönemine damga vuruyor...

 

SON 4 MAÇTA 4 GOL, 1 ASİST!

Sezonun kritik bölümüne girilmişken Hakim Ziyech'in artan performansı, Galatasaray'a büyük katkı sağladı. Alanyaspor deplasmanında takımının ikinci golünü atan, Pendikspor'a karşı iç sahada bir asist yapan ve Adana Demirspor deplasmanında perdeyi açan Ziyech, Sivasspor karşısında da bulduğu gollerle son 4 maçta 4 gol, 1 asistlik skor katkısı sağlamayı başardı. Kasımpaşa deplasmanında da geri dönüşün en önemli mimarlarından olan Ziyech, son 6 maçlık periyot dikkate alındığında da 4 gol, 2 asistlik bir performansla dikkat çekiyor.

Ligde ilk iç saha gollerini attı

31 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’de iç sahada ilk gollerini atarken, gol sayısını da 6’ya çıkardı. Faslı futbolcunun bu sezon ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2 golü bulunuyor.

Müsabakaya 11’de başlayan Hakim Ziyech, 84. dakikada yerini Tete’ye bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 5.5.2024 21:38

İLGİLİ HABERLER