Spor
  • 16.8.2017 11:24

Galatasaray'dan 4 bomba transfer daha

Galatasaray'dan iki bomba daha! Son dakika transfer haberleri...

Son dakika Galatasaray transfer haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş'ın uzun süredir ilgilendiği Vida'yı gündemine aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Seleznyov transferinde sürpriz gelişmeler var. Arda transferinin ise bitmesi artık an meselesi...

Sezona Kayserispor galibiyetiyle muhteşem bir başlangıç yapan Galatasaray'da transferde yeni gelişmeler yaşanıyor. Arda Turan'ın Barcelona'dan ayrılarak eski takımı Galatasaray'a dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada Beşiktaş'ın uzun süredir kadrosuna katmak istediği Vida'nın ismi Galatasaray ile anılmaya başlandı. Ayrıca Karabükspor forması giyen golcü futbolcu Seleznyov'un transferinde yeni gelişmeler var. İşte 16 Ağustos Çarşamba son dakika Galatasaray transfer haberleri...

GALATASARAY'A SÜRPRİZ FORVET: SELEZNYOV

Gomis ve Eren’in yanına bir ismi daha eklemek isteyen Galatasaray, İgor Tudor’un Karabük’ten eski öğrencisi Yevhen Seleznyov için harekete geçti. Aslan’ın oyuncuyu ikna ettiği öğrenilirken, Karabük’ün hocası Erkan Sözeri de bu haberi doğruladı.

Transfer döneminin son gününe kadar çalışmalarını sürdürmekte kararlı olan Galatasaray, kadrosuna bir forvet daha katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gomis ve Eren’in yanına takviye olarak alınmak istenen ismin ise Karabükspor’un forveti Yevhen Seleznyov olduğu öğrenildi. Geçen sezon Karabük adına 23 maçta 8 gol atıp, 2 de asist yapan Seleznyov, aynı zamanda İgor Tudor’un bu takımdan eski öğrencisi. Tudor’un, 32 yaşındaki oyuncuyla görüştüğü ve onu gelmesi için ikna ettiği öğrenildi. Şimdi ise gözlerin, Karabük’le yapılacak görüşmeye çevrildiği bildirildi. Bu arada Radyospor’a konuşan Kırmızı-Mavililer’in teknik direktörü Erkan Sözeri, oyuncuya teklif yapıldığını belirten bir açıklama yaptı.

‘Bize gelip söyledi’

Sözeri, “Seleznyov’un kafası karışık. Türkiye’den ilgilenen kulüpler olduğunu bize ifade etti. Bu takımlar içerisinde Galatasaray’ın da olduğunu söyledi. Her oyuncu büyük takımlarda oynamak ister. Saygı duyuyorum. Oyuncumuzun büyük takımlarda forma giymesi bizi gururlandırır. Ama kulüp olarak bize gelen resmi teklif olmadığını biliyorum. Eğer böyle bir olay gerçekleşirse, biz de o mevki için önlemlerimizi alırız” yorumunu yaptı.

EDİTÖRÜMÜZ NECATİ ALBAYRAK YORUMLADI!

Tudor’un elinde Eren varken Seleznov’u istemesi ilginç gelebilir. Çünkü kıyaslandığında fizik ve stil olarak benzerler. Ancak Hırvat hoca oyun karakterine önem veriyor. Eren’in geldiğinden bu yana bir türlü ortaya koyamadığı karakter. Yani sadece pivot özelliklerini kullanacak, ceza alanında top bekleyecek oyuncu değil; arayan, gezen, rakibi bozan ve sürekli isteyen bir golcü düşünüyor.. Ve tabii Gomis’in arkasında yedek beklemeyi de sorun yapmayacak. Saha dışında dünyanın en umursamaz insani gibi görünen (Yaptığım röportajdan biliyorum) ancak yeşil alanda fazlasını vermeye çalışan Seleznov bu yüzden gündemde. Kötü alternatif de değil.

JUVE'YE TEKLİF 3 MİLYON EURO!

Sol bek transferi konusunda İtalya Serie A devi Juventus’un Ganalı yıldızı Kwadwo Asamoah’ın peşinde bulunan Galatasaray, yıldız futbolcuya Sarı-Kırmızılı formayı giydirmeye oldukça yaklaştı. 28 yaşındaki futbolcu için kulübüne satın alma teklifinde bulunan Cim Bom’un, son olarak 3 milyon Euro’luk (12 milyon TL) öneride bulunduğu belirtildi. Çizme devinin bu miktara olumlu baktığı ve taraflar arasında anlaşma zemininin oldukça yakın olduğu öğrenildi.

ASAMOAH'TAN GALATASARAY'A YEŞİL IŞIK!

Eskişehirsporlu Jerry Akaminko, vatandaşı Asamoah'a Twitter üzerinden, "Türkiye'ye ne zaman geliyorsun? Seni İstanbul'da karşılamalı mıyım?" diye sordu. Ganalı futbolcunun cevabı gecikmedi ve gülümsedi. Asamoah ayrıca, bir Juventus taraftarının "İyi şanslar" dileğine de "Teşekkürler" diyerek cevap verdi.

Galatasaray Sportif Direktör Cenk Ergün'ün Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklama doğrultusunda sarı-kırmızılı kulubün kısa sürede transferi açıklaması bekleniyor.

GALATASARAY VIDA'YA TALİP OLDU

Belki de son yılların en güçlü savunma hatlarından birini oluşturan Beşiktaş, Pepe ve Medel transferlerinin ardından bir yıldız ismi daha kadrosuna katmak için düğmeye basmıştı.  Siyah-Beyazlılar, geçen sezonun devre arasında da çok istediği Domagoj Vida için Dinamo Kiev’in kapısını bir kez daha çalmıştı.  Ukrayna ekibiyle 6 ay sözleşmesi kalan Hırvat oyuncuyla her konuda anlaşma sağlayan Kartal, Dinamo Kiev’le de büyük oranda el sıkışmıştı. 

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle 1.4 milyon Euro ekside olan Beşiktaş, bu sorunu nasıl çözeceğini düşünürken; transferin hızlı ekibi Galatasaray, Vida için devreye girerek tüm planları bozdu. Stoper arayışlarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar’ın Hırvat oyuncu için Ukrayna ekibine teklif yaptığı öğrenilirken, pazarlıkların kızışması üzerine Kartal’ın bu transferde şimdilik geri adım attığı belirtildi.

'Vida bizim için olmazsa olmaz değil'

Kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan Beşiktaşlı yöneticilerin şunları söyledikleri öğrenildi:  '6 ay sözleşmesi kalan bir oyuncu için yüksek bir bonservis bedeli ödemek Beşiktaş’ın ekonomik çizgisine uymaz. Galatasaray’a giderse de gitsin. Vida bizim için olmazsa olmaz değil.' Beşiktaş’a yanıtını bir türlü iletmeyen Dinamo Kiev’in tavrından da rahatsız olan yönetim, şimdilik beklemeye geçti. 

'Hocam 6 ay idare et'

Domagoj Vida transferinde yaşanan bu gelişmelerin ardından başkan Fikret Orman, teknik direktör Şenol Güneş’le bir araya geldi. Hırvat stoperin başka bir takımla anlaşmassa devre arasında Beşiktaş’a gelebileceğini söyleyen Orman’ın şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: 

'Bu süreçte Tosic, Medel ve Mitrovic’le idare edelim hocam. Devrede Vida olmazsa da başka bir ismi alırız.'

Başkan Orman’ın görüşüne katılan Şenol Güneş, Vida için kulübün kasasından fazla para çıkmaması gerektiğini söyledi. (Habertürk)

DENAYER'DA İKİNCİ PERDE

Galatasaray’da 2 sezon önce kiralık olarak forma giyen Jason Denayer, son dönemde Cim Bom’un yine hedefleri arasına girmişti. Geçen sezonu Sunderland’de kiralık olarak geçiren Manchester City’li futbolcunun menacerinden gelen mesajın ardından Mavi-Beyazlılar’la temas kuran Aslan, 22 yaşındaki ismi tekrar kiralamak için düğmeye bastı. Yönetimin, Denayer için City’ye 1.5 milyon Euro’luk (6 milyon TL) kiralama bedeli teklif ettiği belirtildi.

GALATASARAY'DAN ARDA TURAN AÇIKLAMASI!

Galatasaray, yeni transferleri olan Ndiaye, Maicon, Fernando ve Feghouli'ye imza töreni düzenledi. Bu törenin sonrasında ise başkan Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferler hakkında konuşan Özbek, Arda Turan konusunda da açıklama yaptı. 

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

Eksiklik hissettiğimiz bölgelere transfer yaptık. Hala eksikliğini hissettiğimiz bölgeler var. Bu iş bir bütçe işidir. Halen daha takımımızdan hangi oyuncular gidebilir ve

Arda Turan, Galatasaray'ın yetiştirdiği, Türkiye'nin gurur duyduğu bir oyuncudur. Arda Turan, Türkiye'ye gelmek isterse yeri Galatasaraydır. Hem Galatasaray yönetimi hem camia Arda Turan'ın Galatasaray'a gelmesinden memnun olacaktır. Transfer bitmeden detay vermek doğru olmaz. Sadece çalışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz. 
 

Galatasaray'da giden ve gelen transferler

Gidenler
Sabri Sarıoğlu
Semih Kaya
Bruma
Chedjou
Sneijder
Lukas Podolski
Cenk Gönen
Birhan Vatansever
Kerem Çalışkan
Berk İsmail Ünsal

Gelenler
Fernando
Ndiaye
Belhanda
Gomis
Mariano
Maicon
Feghouli

Gündemdeki isimler
Arda Turan
Asamoah
Striniç

Güncellenme Tarihi : 16.8.2017 11:26

İLGİLİ HABERLER