Gündem
  • 23.8.2019 19:03

Gökçek'ten bomba paylaşım! Başkanlığı kesin düşer

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından iş akitleri fesh edilen işçilerin çıkışlarını incelemek üzere müfettiş görevlendirdi. Gelişmenin ardından paylaşım yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Karalar için 'Başkanlığı kesin düşer' dedi.

İddia üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti ve olayı incelemek üzere müfettişler görevlendirildi. Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler dosyaları tek tek inceliyor. Müfettişler işten çıkarılan işçilerin tek tek ifadelerine başvuracak.

Karara tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu"Adana'da, 800'ün üzerinde olduğu söylendi ama bende olan bilgi, bu rakamın 2 bin 500'lere kadar ulaşacağı. Bu işlerin takipçisi olacağım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptım. Sayın Bakanımızla görüştüm. İnşallah bir müfettiş görevlendirecekler ve bu belediyelerdeki işçi çıkarmalarını, maaş ödememe gerekçelerini yerinde inceleyecekler” demişti.

Gökçek: Başkanlığı kesin düşer

Melih Gökçek ise bu olayı Twitter hesabından paylaşarak ''Birden çok işçide görevi kötüye kullandığı tespit edilir ve mahkeme de mahkum olursa, başkanın başkanlığı kesin düşer’’ dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.8.2019 21:35

İLGİLİ HABERLER