Gündem
  • 17.10.2016 15:03

49 ilde riskli alanlar tespit edildi

Türkiye'de 49 ilde yaklaşık 11 bin 200 hektar büyüklüğünde 186 alanın riskli alan ilan edildiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun değerlendirileceğini açıkladı.

GÜVENLİ KENTSEL ALANLAR OLUŞTURULACAK

Özhaseki, can veya mal kaybına yol açma riski taşıyan yerleşim alanlarının, güvensiz ve sağlıksız yapılaşmalardan arındırılarak, afetlere duyarlı ve bütüncül planlama yaklaşımı çerçevesinde, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla, ulaşım sistemiyle yaşanabilir sağlıklı ve güvenli kentsel alanların oluşturulmasına yönelik dönüşüm çalışmalarının hızla yürütüldüğünü ifade etti.

TEKNİK VE MALİ DESTEK VERİLECEK

Özhaseki, "Ülkemiz genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarındaki hedefimiz, can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu belirlenen tüm bölgeleri en kısa sürede dönüşüm kapsamına alarak, bu bölgelerde sürdürülebilir ve güvenli yaşam çevreleri oluşturmaktır. Bu bağlamda kentsel dönüşüme hazır olan belediyelerce hazırlanacak riskli alan tekliflerinin, alanda yapılması öngörülen projeler eşliğinde bakanlığımıza iletilmesi ve Bakanlar Kurulu kararı uyarınca riskli alan ilan edilmesi halinde gereken her türlü teknik ve mali destek verilmektedir" diye konuştu.

Özhaseki ayrıca, İstanbul Beyoğlu'ndaki Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde bulunan riskli alanlara ilişkin rapor hazırlandığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER