Gündem
  • 7.12.2017 09:57

ABD, Reza Zarrab ve ailesine yeni kimlik veriyor

ABD'de devam eden davada tanık 7 suçlamayı kabul ederek tanıklık yapan Reza Zarrab’ın savcılıkla yaptığı işbirliği anlaşmasında, “Zarrab, ailesi ve sevdiklerine yeni kimlik verilebilir ve başka bir yere yerleştirilebilirler” denildi.

ABD New York’ta tutuklu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada, kendisine yöneltilen 7 suçlamayı kabul ederek tanıklık yapan işadamı Reza Zarrab’ın savcılıkla yaptığı işbirliği anlaşmasının detayları mahkeme kayıtlarına geçti. Suçlarının ve bu suçlar için istenen hapis cezalarının tek tek sıralandığı anlaşmada, Zarrab’ın işlediği 7 suçun toplamda 130 yıl hapis cezası olduğu belirtildi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre anlaşmada, “Sarraf’ın savcılıkla yaptığı işbirliği nedeniyle kendisi, ailesi ve sevdiklerine şiddet, güç ve tehdit uygulanabilir. İşbirliği sebebiyle fiziksel bir zarar söz konusu olduğunda savcılık, Sarraf’ın yazılı talebi üzerine kendisinin, ailesinin ve sevdiklerinin güvenliğini sağlamak için makul ve gerekli adımları atacak. Bu adımlar ‘Tanık Koruma Programı’nı içerebilir... Onaylandığı takdirde Zarrab, ailesi ve sevdiklerine yeni kimlik verilebilir ve başka bir yere yerleştirilebilirler” denildi.

Güncellenme Tarihi : 7.12.2017 10:02

İLGİLİ HABERLER