Gündem
  • 31.8.2015 15:08

A&G Araştırma patronu Adil Gür seçim dönemini yorumladı

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür, seçime yaklaşırken partilerdeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKEŞ MHP'YE KAYBETTİRECEK

"Tuğrul Türkeş'in kabinede yer alması MHP'ninseçim stratejisini bozdu. MHP'ye giden oylarınAK Parti'ye dönüşü kolaylaşır." diyen Gür, "AK Parti'nin oy oranının yüzde 43-44 olduğunu düşünüyorum. AK Parti'nin 90 oyla kaybettiği milletvekillikleri var. Az farkla kaybedilen yerlerde iyi çalışma yapılırsa ve hatalar doğru analiz edilirse 42.8 bile tek başına iktidarı getirebilir." diye konuştu.

"TÜRKEŞ DENGELERİ ALT ÜST ETTİ"

"MHP, seçim sürecinde "AK Parti ile HDP'yi birlikte hareket ediyor" gibi bir kampanya yürütecekti. Tuğrul Bey'in hatta Yalçın Topçu'nun kabinede yeralması bu propagandanın önüne geçti. MHP "hiçbir fire vermeyiz" derken Tuğrul Bey'in kabineye girmesi dengeleri alt üst etti. Şimdi MHP'nin yeni bir seçim stratejisi belirlemesi gerekecek. Türkeş'in kabinede yer almasının şu manada etkili olacağını düşünüyorum. Daha önceki seçimde AKP'ye oy verip MHP'ye kayan seçmen üzerinde AK Parti açısından olumlu bir algı oluşturacağını düşünüyorum. Son durum seçmenin AK Parti'ye yeniden dönüşünü kolaylaştırabilir."

HER İLE ÖZEL KAMPANYA YAPILMALI

100 oyla 200 oyla milletvekili kazandılar ya da kaybettiler. Mesela Erzincan'da 92 oyla bir milletvekilliği kaybetti. AK Parti 276'yı yakalamak istiyorsa eforunu buralara harcaması lazım. AK Parti az farkla kaybettiği ve kazandığı illere yoğunluk vermesi gerekiyor. Tabi bunu yaparken de az farkla kazandığı yerleri kaybetmemesi gerekir.

AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 43-44

"Bugün seçim olsa diyelim. AK Parti yüzde 43-44, CHP yüzden 26-27, MHP yüzde 13-14, HDP yüzde 12-13 oy alacağını düşünüyorum. Bu benim görüşüm. Bana "4 partili mecliste tek başına iktidar çıkmaz" diyorlar. Çıkar ama dediğim gibi il il çalışma yapmak, az farkla kazanılan ve kaybedilen yerler üzerinde yoğunlaşmak gerekir.

KONUŞULACAK TEK ŞEY AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK MI

Bu seçimde tek bir şey konuşacağız. AK Parti tek başına iktidar olacak mı? AK Parti tam iktidarın sınırında. Yarım puan bile altın değerinde. Muhalefet partileri de tek başına iktidar yapmamak için büyük bir kampanyayla Ak Parti'ye vuracaktır. Çok sert bir seçim dönemi yaşayacağız. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bütün siyasi partilerin üslubuna dikkat etmesi gerekir."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:37

İLGİLİ HABERLER