Medya
  • 17.8.2017 00:15

Ahmet Sağırlı serbest bırakıldı

Fenerbahçe TV eski haber müdürü tutuklandı

FETÖ’nün "medya yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 9’u tutuklandı. Tutuklanan isimlerin arasında Fenerbahçe TV eski haber müdürü Yasir Kaya da bulunuyor.

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 11 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndekiişlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Burak Ekici, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gurkan Tuzlu, Ahmet Feyzullah Özyurt, Mutlu Özay, Mehmet Ali Ay, Muhsin Pilgir Yasir Kaya ve Cüneyt Seza Özkan tutuklanırken, Yusuf Duran ve Ahmet Sağırlı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında şüpheli 24 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Eski Türkiye Gazetesi Yazarı Ahmet Sağırlı, baştan beri ByLock kullanmadığını bu konuda kendine iftira atıldığını savunuyordu.ByLock iddiasının ilk ortaya atıldığı Mayıs ayında, hemen savcılığa koşan Sağırlı kendisiyle ilgili soruşturma talebinde bulundu.
FETÖ'cü olmadığını ve ByLock kullanmadığını belirten Sağırlı aynı başvuruyu Başbakanlığa da yaptı. Buralardan kendisiyle ilgili bir soruşturma olmadığı bilgisi geldikten hemen sonra geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde gözaltına alındı.
Bylock iddiasının çıkmasından hemen sonra Ahmet Sağırlı'nın Sürekli Basın Kartı da iptal edilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 17.8.2017 01:24

İLGİLİ HABERLER