Gündem
  • 19.11.2017 08:28

AK Parti’de 2019 belediye başkan adaylığı kriterleri belirlendi

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya belediye başkanlarına, 2019 seçimlerinde başkanlık vizesi için tüyolar verdi

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, bir sunum yaptı. Kaya, belediye başkanlarına, 2019 seçimlerinde başkanlık vizesi için tüyolar verdi. Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre kurumsal performans değerlendirmesinin yanı sıra kamuoyu algısı ve teşkilat performansını da ölçtüklerini ifade eden Kaya, bu kapsamda belediye ziyaretleri, il ve bölge çalışma toplantıları yapıldığını, bunlara devam edileceğini kaydetti.

Kaya’nın sunumunda belediyelerin performans kriterleri arasında altyapı önemli bir yer tutarken, içme suyu, atık su, şebeke ve arıtma tesisleri, kadın sığınma evi ile kişi başına düşen yeşil alan gibi verilere de bakıldığı belirtildi. Vergi mükellefindeki artış ve azalma, işsizlik oranı, derslik başına düşen öğrenci sayısı, evlenme ve boşanma oranları, hastane ve yatak sayısı, şahsa ve mala karşı işlenen suç sayıları da belediyelerin performans kriterleri arasında gösterildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.11.2017 10:34

İLGİLİ HABERLER