Gündem
  • 17.8.2017 13:05

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na zor sorular

MİT TIR’ları ihanetine ilişkin görüntüleri tutuklu Enis Berberoğlu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu verdiği sorusu gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Bu iş ona uzanırsa şaşırmayın” diyerek işaret ettiği skandalla ilgili Kılıçdaroğlu tek bir cevap veremedi. Onun suskunluğuna karşın yardımcılarından gelen sert açıklamalara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal tepki gösterdi. Yazılı açıklamasında, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinden haddini fazlasıyla aşan açıklamalar olmuştur. Hakaret, iftira, tehdit ve küfür içeren bu sözler son derece provokatif bir dil kullanılarak yapılmaktadır. Siyaset, kamuoyunun sorularına cevap vermeyi gerektirir. Cevaplar yerine tehditler savuran Kılıçdaroğlu CHP’si, suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır” diyen Ünal, MİT TIR’ları olayının bu ülkeye büyük bir ihanet olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

 

 
 
Mahir Ünal

 

DİLİ ÖRGÜTLE AYNI

“Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları ihanet suçunda FETÖ’nün yargı, emniyet, asker ve medya içindeki unsurlarıyla aynı argümanları ve söylemi hâlâ neden kullanmaktadır? FETÖ de ‘TIR’lar silah götürüyordu’ diyor, Kılıçdaroğlu da aynısını söylüyor. FETÖ de ‘Uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar’ diyor, Kılıçdaroğlu da aynısını söylüyor. FETÖ de ‘Yurtdışına kaçacaklar’ diyordu, Kılıçdaroğlu da aynısını söylüyordu. FETÖ de ‘Türkiye güvenlik açısından riskli ülke’ diyor, Kılıçdaroğlu da aynısını söylüyor. FETÖ ‘kontrollü darbe diyor’, Kılıçdaroğlu da aynısını söylüyor.”

GÖRÜNTÜLERİ KİM VERDİ

“Kılıçdaroğlu ‘Bu görüntüleri ben de seyrettim’ diyor. Görüntüleri size kim getirdi? Görüntüleri nerede, ne zaman, kimlerle izlediniz? Görüntüleri yalnız mı yoksa başkalarıyla mı izlediniz? İzlerken yanınızda kimler vardı? Bu görüntüleri Can Dündar’a Enis Berberoğlu’nun verdiği mahkeme kararlarında var. Peki Berberoğlu bu görüntüleri nereden, ne zaman, nasıl temin etti? Kılıçdaroğlu’nun 17 Mayıs 2015’te Zaman gazetesine yaptığı ziyaretle bu görüntüler arasında ilişki var mıdır? Bu soruların cevaplanması gerekir.”

FETÖ GEMİSİNE BİNDİLER

“17-25 Aralık FETÖ yargı darbesinden sonra Kılıçdaroğlu ve CHP’si FETÖ’nün arkasında uluslararası güçlerin de olduğunu düşünerek ‘AK Parti ve Erdoğan’dan ancak bu şekilde kurtuluruz’ düşüncesiyle FETÖ’nün gemisine binmiştir. Kılıçdaroğlu CHP’si, Türkiye’yi ‘DEAŞ’a yardım eden ülke’ olarak lanse eden her türlü FETÖ senaryosunun aktörü ve taşıyıcısıdır. Bindikleri FETÖ gemisi 15 Temmuz gecesi batınca panikle feveran ederek gerçeği perdeleme gayreti içine girmişlerdir. Diyoruz ki paniklemeyin, sakin olun, hakaretle, küfürle, iftira ile bu sorumluluktan kurtulamazsınız.”

Güncellenme Tarihi : 17.8.2017 13:26

İLGİLİ HABERLER