Gündem
  • 26.11.2015 00:10

AK Parti yönetiminde sürpriz değişiklikler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası MYK alınan kararlara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, 64. hükümetin kurulmasından sonra MYK'da bazı değişiklerin olduğunu belirterek, "AK Parti hükümetine memlekete yapacağı hizmetler için başarılar diliyoruz. Bu hükümette iki kadın bakanımız var, bu bizim için sevindirici. İkisini de yakından tanıyorum, tebriklerimi iletiyorum. 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye ciddi bir türbülansa girmişti, bu türbülansın içinden 1 kasım seçimleriyle birlikte çıkmıştır. 64. hükümetin programını Başbakanımız meclis Genel Kurulu'nda okudu. 64. Hükümet programı önemli politikalara imza atan kapsamlı bir program. Türkiye'nin demokratikleşmesinden, büyük yatırımlardan, sosyal sorunlara, ekonomik meselelere kadar pek çok yeni düzenlemeyi içeren bir program. Bu istikrar döneminde bu programın gerçekleşmesinin yaratacağı çok önemli etkiler olacaktır. Çeşitli, yönleriyle bu programın değerlendirilmesinin yanısıra kamuoyunda değerlendirilmesinin önemli olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK MYK'DAKİ YENİ İSİMLERİ AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Arge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Fatma Betül Kaya'nın, Arge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Recep Akdağ'ın, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Doğan Kubat'ın getirildiğini açıkladı.

AK PARTİ'NİN YENİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ 

Çelik, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Arge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Fatma Betül Kaya'nın, Arge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Recep Akdağ'ın, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Doğan Kubat'ın getirildiğini açıkladı. Mehmet Doğan Kubat, AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevini yürütüyordu. 64. hükümetin kabinesinde, Adalet Bakanlığı'na Beşir Atalay, Maliye Bakanlığı'na Naci Ağbal, Dışişleri Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

Bundan önceki Merkez Yürütme Kurulu'nda, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nda Bekir Bozdağ, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nda Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nda Naci Ağbal bulunuyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER