Gündem
  • 1.8.2015 10:26

AK Parti'de 2 seçenek kaldı

Ankara'daki koalisyon kulisleri yeniden “AK-Hareket” senaryolarıyla çalkalanmaya başladı.

Meclis Başkanlığı seçimiyle başlayıp, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyareti ve Meclis'teki oylamadaki tavrının ardından tüm dikkatler MHP'ye odaklandı. AK Parti ile CHP arasında 'istikşafi' görüşmeler devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP ile temasların sürdüğünü söylemesi ise bu tartışmayı iyiden iyiye alevlendirdi.
AK Parti'nin önceki gece yapılan MKYK'sında ana gündem koalisyon görüşmeleriydi. Bazı MKYK üyelerinin CHP ile ortaklığa karşı çıkması üzerine Davutoğlu şu mesajları verdi:

“Kesinleşmiş bir durum yok. CHP ile görüşmeler sürerken, MHP ile temaslar oluyor. Ama MHP'nin tavrı, 'CHP seçeneği sonlanmadan biz devrede olmak istemiyoruz' şeklinde. Bunu Bahçeli ile görüşmede de gördük. AK Parti'nin azınlık hükümetine MHP'nin bakışını anlamaya çalıştım. Görüşme biraz kısa sürünce, ben 'Çok kısa olmadı mı?' dedim. Sayın Bahçeli ise 'İsmet Yılmaz ile görüşmemiz de iki dakika sürdü ama kendisi başkan seçildi. Demek ki, kısa da olsa sonuç alınabiliyor' cevabını verdi. Şu anda, masada CHP, MHP ve erken seçim olmak üzere üç seçenek var. CHP'nin sorunlu bir parti olduğunu, iyi bir seçenek olmadığını, hükümet kurmanın zor olduğunu, sıkıntı çıkabileceğini ben de biliyorum. Seçenekleri deneyeceğiz, olmazsa zaten erken seçim.”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER