Gündem
  • 30.11.2015 11:02

Akşener kararını verdi

MHP’de genel başkanlık yarışı kızışıyor.

Son seçimde milletvekili adayı gösterilmeyen Meral Akşener’in bugün İstanbul’da adaylığını açıklaması bekleniyor.

Kulislerde Akşener’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin rakipleri için söylediği “Aday olurlarsa kongre salonuna giremezler” sözlerine karşı “Topuklu ayakkabılarımla Arena Spor Salonu’na girer ve kürsüye çıkar, konuşurum. Arkama bile bakmam” dediği konuşuluyor.

Adaylar Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener, tüzüğü değiştirilebilirse seçime ilk turda ayrı ayrı girecek.

Bu adaylar, 2. turda hangi aday daha çok oy alırsa o ismin etrafında birleşecek.

Meral Akşener: Göreve hazırız

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, basın mensuplarının aday olacak mısınız sorusuna 'göreve hazırız' cevabını verdi.

MHP'de 1 Kasım gecesi başlayan kurultay tartışmaları devam ediyor.

Bir basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener, adaylık sinyali verdi.
Meral Akşener , şu ifadeleri kullandı: 
"Sayın Bülent Arınç ve Sayın Abdullah Gül ile bir araya gelmedim. MHP’ye ilişkin herhangi bir toplantıya katılmadım. Herhangi bir görüşme yapmadım.

HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ

Ülkücü iradenin omzumuza yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız.
Hukuki bir metin üzerinden imza toplayacağız. İşbirliği içinde rekabet edebilmeliyiz."
Meral Akşener (59), 7 Haziran seçiminde İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girmişti. Ancak MHP yönetimi, Akşener'i 1 Kasım'da aday göstermemişti.
MHP'de daha önce Sinan Oğan ardından da Koray Aydın olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı.
Meral Akşener'in açıklamaları şöyle;
 "Biz gizli senaryoların bozulması için kararlıyız. Bu millet bitmeden bitti denmeyeceğini biliyorum.
Kimse üst kurul delegelerimizin üzerinde değildir. Ben Manyas'a hiç gitmedim, Ben Sayın Bülent Arınç'la Ne sayın Abdullah Gül'le bir araya gelmedim. Geleceği veya MHP'nin geleceğine ilişkin kimsele görüşmedim.
Ben ve arkadaşlarımın ülkücü iradenin üzerimize yükleyeceği her türlü görevi almaya hazırız. Kurultay talebi ve genel başkan adayı olan arkadaşlara da başarılar diliyorum.
Hukuki bir tek metin üzerinden imza toplayacak. Önce Olağanüstü Kongre, sonra da seçimli kongre yapma hedefindeyiz.
MHP'de aday olan her ülküdaşımızın Genel Başkan olma hakkı vardır. Biz işbirliği içinde rekabetten yanayız.
Yüzde 70'lik kitlenin iktidar partisinden sonra oy vereceği ikinci partinin MHP olduğunu, yüzde 30'luk kesimin de öncelikli tercihinin MHP olduğu gerçeğiyle MHP'nin tek başına iktidar yolunun var olduğuna inanıyorum.
Basın toplantısı sırasında bir gazetecinin aday olmaması durumunda adaylardan kime destek vereceği sorusuna Meral Akşener, izleyicilerden atılan sloganlar üzerine "Cevabı Verdiler" dedi.
Bizim kuşağımız çok zor dönemlerden işkencelerden geçti. Ancak bizim hareketimizden muhbir de çıkmadı, pişmanlık duyan da çıkmadı. Ben geleneğimize inanıyorum güveniyorum.
Ben MHP için mücadele için çabamı sürdüreceğim. MHP'yi daha ileriye götürmek için gayretimizi sürdüreceğiz. Farz-ı Muhal Genel Başkan olmamamız halinde ben MHP'de milletvekili adayı olmayacağım.
Yapılan araştırmalarda Ben milliyetçiyim diyen sayısı yüzde 80, Türk Milliyetçisiyim diyen yüzde 30 ve ben dindarım diyen sayısı da ortada. Biz bunun için çalışırsak çok farklı rakamlar elde etmek mümkün.
Biz oy alamamışsak biz kalkıp milletimizi suçlayamayız. Biz niçin oy alamadık sorusunu kendi kendimize sormamız halinde seçmenimizin bize teveccühünün olacağına inanıyoruz.
Ben istediğimi elde etmediğim halde hiçbir görev gayesinde olmayacağım. Bizim için tek yol var. başaracağız, başaracağız, MHP'de kimseyi ihbar etmeden, şikayetçi olmadan var olmuştur. Bizde kimse korkak yoktur. Ben bütün hayatım boyunca "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" diyen bir politikacıyım. Bizim için sokaktan çekilmiş tabirini kesinlikle reddetiyorum. MHP okumuş, yazmış, siyasi mantığı, bu ülke için hedefleri ve projeleri olan bir harekettir.
Geçen Kurultay'da sayın Bahçeli'ye oy verdiler. Biz o üyelerin ferasetine inanıyoruz. Biz gelin Kurultay düzenleyelim ve eşit şekilde yarışalım. Sonucuna da hep birlikte katlanalım.
Eğer MHP her seçimde daha fazla oy alsaydı o zaman bu toplantı yapılmayacaktı. Eğer sonuç bir başarısızlıkla genel başkan da o sorumluluğu üstlenmek zorundadır. Bu yarışı bir demokrasi şöleni içinde ortaya koyalım diye gönül isterdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER